De bitterzoete waarheid over de zomer: waarom de zomer het leukste én het stomste is

Als je aan ouders vraagt wat ze van de zomer vinden, zullen ze zeggen dat ze er vooral veel van vinden. De zomer bestaat uit mooie herinneringen maken, maar diezelfde momenten kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen…

Aan de ene kant heb je er zin in dat school even eindigt, maar je bent ook bang. Je beseft maar al te goed dat die leraren waar je kids vijf dagen per week vele uren zijn even weg zijn. Het is leuk, maar ook zenuwslopend. Hier zijn enkele waarheden over de zomer met kids:

1. Je kids zijn in de zomer thuis

Je kinderen zullen veel thuis zijn in de zomer. Je kunt op vakantie, veel knutselen en een Disney films-marathon houden. Het is hét moment om te zorgen dat ze lekker buiten gaan spelen. Je kunt ervoor zorgen dat ze gezonde lunches eten en op een fatsoenlijke tijd naar bed gaan. In de zomer is er tijd om van alles te doen waar je eerder geen tijd voor had. Tijd om te bonden! En hoe kan dat nou makkelijker dan binnen in huis Moana voor de 595ste keer kijken met de waaier op je gericht in je chill outfit samen met je kleine als het buiten 100 graden is. ALs je thuis werkt of thuisblijfouder in de zomer is het juist lastig als de kids thuis zijn. Ze zullen vragen om snacks, iets minder handige dingen doen, elkaar treiteren of op de bank springen.

2. Je kunt je kids alle plezier van de zomer laten beleven

Je kleintje heeft niet zoveel nodig: de meloenen, aardbeien tot de felgekleurde ijsjes zorgt wel dat ze vol (of misselijk) zijn. Nadeel: je kids zullen je smeken om deze kleverige, zoete rommel, die zorgen voor veel vlekken en het suikerniveau doet stijgen.

LEES OOK: 11 x waarom kinderen opvoeden in deze hitte te stom voor woorden is

3. Stranddagjes

De zon! Het zand! De golven! De kids die enorme zandkastelen bouwen terwijl jij ligt te chillaxen onder de parasol met een drankje die met een beetje geluk ook een parasolletje bevat. Wat ook leuk meegenomen is: de kids zijn daarna ka-pot en dat betekent een lang dutje. Hoe je het ook kunt bekijken: de zond brandt en het zand begint op den duur tussen je billen te kriebelen. De golven slaan je kids neer en daar moeten ze om huilen. Of broers/zussen die de net gecreëerde zandkastelen omver slaan. Je verzamelt ze allemaal onder de parasol, de kids zijn na zo’n dag ka-pot en dat betekent jammeren ;-).

4. Er is ergens een zwembad

Denk aan een zwembadje bij opa en oma, of van jezelf, of het openbare zwembad. Hoe dan ook: wat een opluchting wanneer je je kids en alle spullen daarheen sleept om een paar uur te spetteren en te spelen in het water. Misschien kun jij ondertussen boek lezen. Je kunt op zijn minst lijken op een hot-momma in een badpak, met een slappe hoed en zonnebril.
Oftewel, je hebt alle kleingeld verzameld, net als alle floaties en speelgoed. Je hebt eigenlijk geen tijd om een roman te lezen want dan ben je bang dat de kleintjes verdrinken. Je ziet er nog vampier-bleek uit in je badpak, je zonnebril is iets te groot en je concludeert dat je er eigenlijk belachelijk uitziet met je slappe hoed.

LEES OOK: ‘Ik haat deze hitte!’

5. Ongestructureerde speeltijd

Je kunt besluiten dat je kids zichzelf gaan amuseren. Dat is tenslotte ook wat jij deed toen je klein was. Reality check: je kids kunnen niet zonder structuur. Ze zullen zichzelf over het meubilair draperen (als ze er niet al op springen) en zwaar zuchten dat ze niets te doen hebben. Je suggesties helpen ook niet, die vinden ze saa-haai.

Reageer op artikel:
De bitterzoete waarheid over de zomer: waarom de zomer het leukste én het stomste is
Sluiten