Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 30 mei 2017

Bizar: baby van enkele minuten oud ‘loopt’

In Brazilië heeft een baby van enkele minuten oud alle artsen verbaasd. Het pasgeboren meisje ging namelijk ‘wandelen’ bungelend aan de arm van de verloskundige. Iemand die in de ruimte aanwezig was, heeft er een filmpje van gemaakt, wat intussen al ongeveer 50 miljoen keer bekeken is en de hele wereld over gaat.

De verloskundigen wilden het meisje in bad doen, maar in plaats daarvan ging ze aan de wandel. Op de video is te zien hoe het meisje over de arm van een verloskundige hangt en haar beentjes optrekt en weer neerzet. Ze zet op die manier enkele stapjes en komt zelfs vooruit. Op de achtergrond hoor je een verloskundige in het Portugees roepen: ‘Goede god, het meisje loopt! Goede genade!’

Reflex

Na de geboorte wordt het voetreflex van baby’s getest. Het komt wel vaker voor dat baby’s dan een paar ‘stapjes’ zetten, maar zo’n geval als in het filmpje hebben veel mensen nog nooit gezien. Het is niet bekend wiens baby het is. Verschillende mensen hebben wel kunnen achterhalen dat het een baby is die ter wereld is gekomen in het Santa Cruz Hospital in Rio de Janeiro. De artsen die erbij waren, hadden in ieder geval een goed verhaal tijdens het avondeten die dag.

Wauw! Deze baby klom al voordat ze kon lopen

Daily Mail

Reageer op artikel:
Bizar: baby van enkele minuten oud ‘loopt’
Sluiten