Bizar: deze ouders zeggen maar drie keer per week te eten

Stel je even voor, drie keer per week eten. En als je dan iets eet, is dat alleen een stuk fruit of wat groente. Klinkt onwerkelijk, maar voor koppel Camila Castello (34) en Akahi Ricardo (36) is het heel gewoon. Ze zeggen op ‘lucht’ te leven en bijna geen eten nodig te hebben. Say what?!

Breatharians

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het gezond is om af en toe periodes wat minder te eten, maar of het nu verstandig is om ál je maaltijden dan maar te schrappen? Camila en Akahi voelen zich er goed bij. Ze wonen in Amerika en noemen zichzelf ‘breatharians‘. Kun jij je er iets bij voorstellen?

Geen voedsel

Camila en Akahi leerden elkaar in 2005 kennen en trouwden drie jaar later in Californië. Toen een reis door Zuid-Amerika maakten, ontdekten ze het ‘breatharianisme’, een omstreden leer die beweert dat voedsel niet nodig is om een lichaam te onderhouden. Na die reis gingen ze de ‘21 dagen breatharianisme’-uitdaging aan: zeven dagen lang aten ze helemaal niets, daarna enkel verdunde sapjes en water. Sindsdien leven ze volgens deze filosofie: je hebt weinig eten nodig om te leven.

Waar ze dan wel op leven? ‘De energie die we in de natuur vinden en de energie die we uit onszelf halen’, zeggen ze tegen Britse nieuwssite Independent. En de lucht, naar eigen zeggen. ‘En heel af en toe iets uit de natuur, zoals groente, bouillon en fruit.’ Het stel post regelmatig foto’s van hun leven op hun Instagram-account.

Energie

Volgens het stel kunnen mensen heel lange tijd zonder eten overleven. ‘Zolang ze verbonden zijn met de energie die in andere dingen zit en door adem te halen, kun je je lichaam genoeg energie geven om de dag mee door te komen’, volgens Camila. Het koppel claimt al drie jaar volgens deze leefstijl door het leven te gaan. En als ze toch op een moment komen waarop ze wel wat willen eten, gaan ze niet voor een Big Mac menu of een lekker ijsje, maar kiezen ze alleen voor wat de natuur te bieden heeft.

Zelfs tijdens de zwangerschap van haar eerste kind at Camila amper. ‘Ik heb geen behoefte aan eten, omdat het hongergevoel me vreemd is. Mijn lichaam is er zo aan gewend dat ik niks eet, dat het er ook niet meer om vraagt.’ Tijdens de tweede zwangerschap at Camila stukjes fruit en dronk ze groentebouillon, maar nog altijd veel minder dan de aanbevolen hoeveelheid voor zwangere vrouwen.

LEES OOK: 5 x waarom het goed is om met het hele gezin aan tafel te eten

Kerngezond jongetje

Wel is ze goed in de gaten gehouden door verschillende artsen, en uit de bloedtesten die elk trimester gedaan werden, bleek dat alles goed was. Haar eerste kind, een jongetje, groeide zelfs bovengemiddeld snel. ‘Ik heb een kerngezond jongetje op de wereld gezet. Dat is wat telt.’

Stabieler

Ook aan haar eigen lichaam zei Camila te voelen dat deze leefstijl goed bij haar past. ‘Mijn gewicht schommelt veel minder en heb minder last van PMS. Mijn emoties heb ik beter onder controle, ik voel me een stuk stabieler.’

Pizza en snoep

Hun kinderen zijn inmiddels oud genoeg om te zien dat hun ouders een andere leefstijl hebben dan andere ouders, dus vertellen ze hen er alles over als ze dat willen weten. Ze hebben hun levensstijl in elk geval nooit aan de kinderen doorgegeven. ‘We zouden hen nooit willen veranderen en we laten hen eten wat ze willen’, legt Akahi uit. ‘Of dat nu fruitsap, groenten, pizza’s of ijsjes zijn. We willen dat ze de verschillende smaken ontdekken en een gezonde relatie met eten opbouwen tijdens het opgroeien.’

Mooie reizen

Waar een normaal etend gezin van vier mensen honderden euro’s per maand aan boodschappen besteedt, besparen Camile en Ricardo een hoop geld. Dat steken ze in mooie reizen. ‘Het geeft een bizar gevoel van vrijheid als je niet afhankelijk bent van eten’, zegt Ricardo. Bizar is het zeker, als je het ons vraagt.

Over gekke diëten gesproken: mensen die snot peuteren en dit opeten zijn een stuk gezonder

Independent

Reageer op artikel:
Bizar: deze ouders zeggen maar drie keer per week te eten
Sluiten