Eva Dusch
Eva Dusch Kids 10 oktober 2015

Bizar! Een fotoserie over kinderen die zijn opgegroeid als wolf of luipaard

De Duitse fotografe Julia Fullerton-Batten was zo geïntrigeerd door de soms bizarre en onwerkelijke omstandigheden waarin kinderen over de hele wereld kunnen opgroeien. Voor haar indrukwekkende fotoserie ‘Feral Children’ (ongetemde kinderen) zette ze deze verhalen om in beeld.

Dit is wel even een ander verhaal dan een fotoserie van een baby die opgroeit in een volkomen veilige omgeving of deze lieve kids en hun papa. Want over de hele wereld worden er kinderen geboren die vervolgens onder zeer gruwelijke en abnormale omstandigheden moeten opgroeien. Kinderen die compleet zijn verdwaald, zijn meegenomen door dieren of zijn verwaarloosd en verlaten door hun ouders. Julia wist het om te zetten in een heftige fotoserie, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van The Girl With No Name: The Incredible Story of a Child Raised by Monkeys.

[STAP stap=”1″]

John Ssebunya (The Monkey Boy), Uganda, 1991

De driejarige John is van huis weggerend toen hij zijn vader zijn moeder zag vermoorden. Hij vluchtte de jungle in en besloot met apen te leven. Op zijn zesde werd hij gevonden en in een weeshuis gestopt. Toen hij eenmaal opgelapt was, bleek zijn hele lichaam behaard te zijn, hij at alleen nog maar zoete aardappel, noten en cassave en hij bleek allemaal darmwormen te hebben van een halve meter lang. Uiteindelijk heeft hij weer leren praten en leven als mens en is nu zelf een begenadigd zanger in Engeland.

[STAP stap=”2″]

The Leopard Boy, India, 1912

Dit jongetje werd op zijn tweede door een luipaard meegenomen en werd vervolgens een van haar welpen. Toen jagers het luipaard hadden gedood, hebben ze het jongetje teruggebracht naar zijn familie in een klein dorp in India. Maar het was daar moeilijk leven voor hem, sinds hij bijna geheel functioneerde als een luipaard. Hij had overal eelt zitten, liep op handen en voeten en gromde naar de buurtbewoners. Later hebben ze hem als een normaal mens leren lopen en praten.

[STAP stap=”3″]

Madina, Russia, 2013

Madina is verlaten door haar ouders die niet voor haar konden zorgen en leefde vanaf haar geboorte tot haar derde met honden, waardoor ze zich compleet als hond is gaan gedragen. Toen sociale werkers haar in 2013 vonden was ze compleet naakt, liep op handen en voeten en gromde als een hond. Volgens de dokter is er verder niks mis met haar en zou ze snel weer als een mens moeten functioneren zodra ze weer met mensen omgaat.

[STAP stap=”4″]

Marina Chapman, Colombia, 1959

De vijfjarige Marina was gekidnapt en achtergelaten in de jungle. Vervolgens leefde ze vijf jaar lang in een familie van kapucijnaapjes voordat ze werd gevonden door een stel jagers. Intussen leefde ze op een dieet van besjes en bananen, sliep in bomen en bewoog zelfs als een aap. Na vele omwegen is ze inmiddels getrouwd en heeft zelfs kinderen. Samen met haar dochter Vanessa schreef ze haar verhaal om tot een boek.

[STAP stap=”5″]

Prava (The Bird Boy), Russia, 2008

De zevenjarige Prava werd gevonden in het huis van zijn moeder, die dol was op huisdieren. Hij zat lang opgesloten in een kamer vol vogels waar zijn moeder hem ook als een huisdier behandelde. Door gebrek aan menselijke omgang en communicatie kon hij alleen tsjirpen en kopieerde hij de lichaamstaal van de vogels.

[STAP stap=”6″]

Shamdeo, INDIA, 1972

Dit vierjarige jongetje werd in 1972 in de bossen van India gevonden, spelend met de wolvenjongen. Hij had zelf ook alle tekenen van een wolf: een donkere huid, scherpe tanden, lange en scherpe nagels, mat en vies haar en hij at zelfs aarde.

[STAP stap=”7″]

Oxana Malaya, Ukraine, 1991

De Oekraïense Oxana leefde van haar tweede tot haar achtste samen met haar honden. Haar ouders waren alcoholisten en op een nacht hebben ze haar naar buiten gelaten. Opzoek naar warmte kroop ze in de kennel dicht tegen de honden aan, iets wat uiteindelijk haar leven heeft gered. Uiteindelijk begon ze zelfs als hond te leven. Ze rende op handen en voeten, liet haar tong uit haar mond vallen, liet haar tanden zien en blafte zelfs. Door gebrek aan sociale contacten kende ze alleen de woorden ‘ja’ en ‘nee’. Door intensieve therapie leerde ze weer normaal praten, maar alleen met de vaardigheid van een vijfjarige. Inmiddels is ze dertig jaar oud en werkt in een dierenziekenhuis.

[STAP stap=”8″]

Lobo Wolf Girl, Mexico, 1845-1852

In 1845 werd er in Mexico een meisje gespot die op handen en voeten renden tussen een groepen wolven, terwijl ze een groep geiten aanvielen.

Deze 24 kinderen zijn héél even vergeten dat ze geen dier zijn>

Reageer op artikel:
Bizar! Een fotoserie over kinderen die zijn opgegroeid als wolf of luipaard
Sluiten