Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 21 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Black Friday: zo ben je helemaal klaar om de beste koopjes te scoren

Het kan je haast niet zijn ontgaan: vrijdag 23 november is het weer Black Friday. De dag waarop we ook in Nederland goede koopjes kunnen scoren.

Nu kunnen we het net zo aanpakken als Amerikanen, waarbij we ons ‘s ochtends al verzamelen en met zijn allen de winkel in gaan rennen – maar je kunt het ook rustiger aanpakken. Met deze voorbereiding kun je zonder gekte de beste Black Friday koopjes scoren:

Allereerst: waar scoor je de beste Black Friday deals?

Vrijdag 23 november kun je veel Black Friday deals scoren in Nederland. Er doen 165 (online) winkels mee waar jij je slag kunt slaan, je vindt koopjes onder andere bij wehkamp, bol.com, H&M, Douglas en Leenbakker. Sommige winkels hebben zelfs pre-Black Friday deals (de kortingen gelden eerder dan vrijdag 22 december). Je vindt hier een overzicht van alle deelnemende winkels.

Check van tevoren de prijs

Het is slim om nog voor Black Friday de ‘normale’ prijs van je gewild product te checken. Er zijn namelijk bedrijven/merken die de prijs van een product eerst verhogen, om er vervolgens op Black Friday 60% korting op te geven. Het líjkt dan een topdeal, maar eigenlijk betaal je dus de ‘normale’ prijs (of soms zelfs meer). Check dus even of er echt zoveel korting op zit of dat het maar zo lijkt.

LEES OOK: Deze deals kun je niet laten liggen op Black Friday

Maak een Black-Friday wishlist

Stap één om rustig je deals te kunnen scoren is het maken van een zogeheten Black Friday-lijstje. Maak een lijstje van dingen die je écht wilt aanschaffen en ook nog eens korting hebben op Black Friday. Het is verleidelijk om allemaal dingen aan te schaffen die je eigenlijk niet nodig hebt (quilty!). Een lijstje maken is dus handig. Kijk ook even goed of je jouw deals online kunt scoren of dat sommige acties alleen in de fysieke winkel gelden.

Zoek kortingscodes alvast op

Zodra je je lijstje hebt gemaakt, weet je ook bij welke winkels je jouw deal kunt halen. Sommige online winkels passen de korting al toe, waardoor je het product met de juiste prijs in je mandje kunt gooien. Maar sommige online winkels maken ook gebruik van kortingscodes. Schrijf de codes vast achter het product op je Black Friday-lijstje zodat je makkelijk en snel kunt afrekenen.

Maak van tevoren een account aan

Deze tip wordt ook vaak gebruikt als je concertkaartjes van plan bent te gaan bestellen. Zorg dat je van tevoren al een account hebt aangemaakt en – niet onbelangrijk – alvast ingelogd bent als je wilt bestellen. Het scheelt weer een werkje bij het afrekenen en zo weet je zeker dat de deal van jou is.

Time je Black Friday aankopen

Sommige (online) winkels laten de kortingen al eerder in gaan dan Black Friday zelf. Time dus goed vanaf wanneer je jouw deal kunt binnenhalen. Het zou zonde zijn als je zit te azen op die ene Ikea kast die een dikke korting heeft met Black Friday, terwijl de korting op donderdag al in gaat en geldt zolang de voorraad strekt – je raadt het al: wees er dus als de kippen bij.

Wat hoop jij te scoren deze Black Friday? Laat het ons weten op het Mamaforum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme