Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 2 feb 2018

Voor na een dagje in het bos: DIY knutselen met bladeren en takken

Staat er binnenkort een dagje bos op de planning? Vergeet dan niet goed om je heen te kijken. De natuur heeft namelijk heel veel moois te bieden, wat je ook kunt verwerken in een knutselwerkje.

Knutselen met bladeren en takken is nog nooit zo leuk geweest. Perfect voor na een zondagochtend wandeling in het bos bijvoorbeeld! Zorgt dat je genoeg mooie blaadjes bij elkaar verzamelt, het liefst in verschillende kleuren voor een tof effect.

1. Confetti

Dit is een simpel, maar briljant idee. Met een stamp up drukapparaatje kun je je eigen bladerconfetti maken. Of je drukt zoveel mogelijk leuke vormpjes uit de bladeren en bewaart deze om te gebruiken als versiersels.

2. Dierenbladeren

De vorm van de blaadjes hebben best wat weg van diertjes! Maak het zelf helemaal af met stiften, takjes en andere bladeren.

3. Beestjes


Dit is een andere versie van hoe je van blaadjes beestjes kunt maken. Met wat verf en stiften kom je al een heel eind.

LEES OOK: 10 x de leukste regen uitjes met kinderen (als het met bakken naar beneden komt)

4. Bladeren in plaats van papier

Kleur je normaal altijd op wit papier en begint dat een beetje saai te worden? Dan is dit een tof alternatief. Verf de bladeren met witte verf, laat ze goed opdrogen en daarna kun je er overheen kleuren.

5. Stempelen

Knutselen met bladeren en verf is een ideale manier om er een vrolijk kunstwerk van te maken. Gebruik ze als stempel en doop ze in gekleurde verf.

LEES OOK: Nieuw onderzoek zegt: kinderen moeten meer tijd doorbrengen met hun opa en oma

6. Dromenvanger

Deze zelfgemaakte dromenvanger van takken en bladeren is een mooie decoratie voor in huis of voor boven het bed. Zo haal je de knusse buitensfeer gewoon in huis.

7. Waxinelichtpotje

Leuk om te maken én om daarna echt te gebruiken. Gooi de glazenpotjes voortaan niet meer in de glasbak, maar bewaar ze om mee te knutselen.

Reageer op artikel:
Voor na een dagje in het bos: DIY knutselen met bladeren en takken
Sluiten