Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 21 mrt 2019

Om je vingers bij af te likken: blauwe bessen crumble taart

Een taartje op zijn tijd slaan wij nooit af. En dit doen we al helemaal niet als het om deze blauwe bessen crumble taart gaat. Deze lekkernij is zo lekker, je likt er je vingers bij af. Bonus: hij is nog makkelijk te bereiden ook!

Dit is hoe je ‘m maakt:

Ingrediënten:

Crumble topping:
90 gram bloem (soort naar keuze)
50 gram suiker
¼ theelepel zout
120 gram havermout
45 gram basterdsuiker
115 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)

Taart:
1 taartbodem (je kunt deze kopen of zelf maken)
25 gram suiker
sap van 1 citroen
900 gram blauwe bessen
30 gram maizena
een snufje zout

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bakplaat en taartvorm vast klaar.

2. Begin met de crumble topping: Pak een grote kom en doe hier de volgende ingrediënten in: meel, havermout, suiker, bruine suiker en het zout, hussel dit. Voeg nu de boter toe en meng alles met je handen. Knijp het tot een kruimelig geheel en zet het beslag vervolgens op zij.

3. Taart: Pak je taartbodem erbij. Je hebt deze zelfgemaakt of kant en klaar gekocht. Doe het in de taartvorm en zet het in de koelkast.

4. Doe ongeveer 300 gram bosbessen in een kom. Stamp deze fijn met een aardappelstamper. Voeg hierna de overige bosbessen toe en laat deze heel. Meng het geheel.

5. Pak nog een kom en doe hier de suiker en de maizena in. Hierna doe je het citroensap erbij en vervolgens roer je het bosbessen mengsel er doorheen.

6. Giet het beslag in de taartvorm en leg dit op de bakplaat. Strooi de crumble topping over het beslag. Plaats het in de oven en bak dit zo’n 35 tot 40 minuten in de oven. Serveer de taart op kamertemperatuur.

LEES OOK: Say what?! Volgens een voedingsdeskundige is ontbijten met een plak pizza gezonder dan met granola.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Om je vingers bij af te likken: blauwe bessen crumble taart
Sluiten