Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk maart 28, 2018

Moeder schrijft: 21 redenen waarom ik blij ben dat ik niet meer getrouwd ben

Scheiden is vreselijk, maar soms de enige optie die je hebt. Pia weet daar alles van. En hoewel ze toegeeft dat haar leven ingewikkelder is nu ze als werkende moeder de zorg voor haar kinderen met haar ex moet afstemmen, ziet ze vooral ook heel veel voordelen van haar nieuw verworven vrijgezelle leven. 

Speciaal voor iedereen die haar leven weer probeert op te pakken na een scheiding zet ze de voordelen van weer alleen zijn op een rijtje.

1. Je kan het weer op je eigen manier doen

Soms is het gewoon makkelijker om toe te geven dan over alles in discussie te gaan. Van drie dagen achter elkaar pasta eten tot hoe je de was opvouwt: je doet wat het beste werkt voor jou, niet voor jullie samen.

2. Je kan eten wat je wil, wanneer je wil – zonder afkeurende blikken

Ontbijten met koude pizza? Avondeten met een kom cruesli? Kan gewoon. Niemand die er wat van zegt.

3. Je beheert je eigen geld

Nooit meer discussies over waarom je altijd A-merk producten koopt of brood afrekent bij die loeidure biologische supermarkt. Er is niemand meer die jouw zuurverdiende geld ook uitgeeft. Je geld en wat je er precies mee doet is weer van jou.

4. Je vraagt je ‘s avonds laat nooit meer af waar hij blijft

Hangt ‘ie in de kroeg met z’n teamgenoten? Staat ‘ie ergens te zoenen met z’n oude kalverliefde die hem laatst had toegevoegd op Facebook? Ligt ‘ie dronken in de gracht? Je hoeft het je nooit meer af te vragen wanneer het ochtendgloren aanbreekt en hij weer niet de moeite je een appje te sturen kon opbrengen.

5. Je hoeft zijn rommel niet meer op te ruimen

Fulltime werken en voor kinderen zorgen is al druk genoeg zonder de chaos die hij achterlaat. Misschien mis je zijn grote warme sokken, maar je mist het vast niet dat je ze op de raarste plekken vindt.

6. Je maakt je eigen plannen

Ook al is je vrije tijd spaarzaam; de vrije die je hebt, is van jou en hoef je nooit meer te wijden aan zijn vrienden, zijn familie of zijn hobby.

7. Je hebt zijn goedkeuring niet nodig

Als je van nature een pleaser bent, wil je het altijd goed doen en verlang je naar dat schouderklopje. Nu is jouw mening die enige die er toe doet.

8. Je kiest je eigen kleren

Natuurlijk ben je een onafhankelijke vrouw, maar je merkte dat die tuinbroek toch liet liggen omdat hij het een monsterlijk ding vond.

9. Niemand bekritiseert je

Wanneer je een fout maakt, kun je die zelf erkennen en word je er niet nog eens extra door iemand op gewezen. Nooit meer dat zelfvoldane ‘ik zei het toch’ horen: heer-lijk.

10. Je hebt meer ruimte in huis

Je bed, je kledingkast en nachtkastje bieden opeens zeeën ruimte.

11. De tv is van jou

Als de kinderen slapen weliswaar, maar toch: nooit meer op zondagavond de Studio Sport-tune.

12. De feestdagen zijn leuker

Je hoeft niet meer het hele land te doorkruizen om bij alle families op bezoek te gaan. Als de kinderen bij jou zijn besteed je ze met jouw familie, als de kinderen bij hem zijn heb je een heerlijke mini-break.

13. Je doet het op je eigen tempo

Je hoeft nooit meer te wachten omdat hij z’n schoenen kwijt is – en je wordt nooit meer opgejaagd omdat hij al een halfuur ongeduldig op z’n horloge staat te tikken.

14. Je kan weer verliefd worden

De opties lijken opeens eindeloos. Je kan je het RSI swipen op Tinder, schaamteloos flirten en misschien op een dag weer knetterverliefd worden op iemand met wie je je leven wil delen.

15. Je gaat naar bed wanneer je wil

Want dan word je niet meer wakker als hij een uur later dan jou gaat of nog uren op z’n telefoon zit te turen.

16. Je kan ontspannen

Want eerlijk – niet aan iemand gebonden zijn, is een stuk minder stressvol.

17. Je kan je eigen meningen hebben

Die had je natuurlijk altijd al, maar nu minus de oeverloze discussies.

18. Je kan schrijven, tekenen, groots dromen

Niets staat je in de weg om je eigen dromen na te jagen.

19. Je hoeft niet meer je excuses aan te bieden voor een ander

Je bent geen team meer. Ook al wil je niks negatiefs zeggen over de vader van je kinderen, je hoeft je ook niet meer te verantwoorden voor zijn acties.

20. Jij zit achter het stuur

Geen witte knokkels of inwendig gevloek meer: het stuur ligt letterlijk en figuurlijk altijd in jouw handen.

21. Je bouwt je eigen toekomst

Veel mensen verliezen zichzelf een beetje uit het oog door de compromissen die ze sluiten in een huwelijk. Nu heb je weer de ruimte om na te denken over wat je echt wil en daar helemaal voor te gaan.

 

Reageer op artikel:
Moeder schrijft: 21 redenen waarom ik blij ben dat ik niet meer getrouwd ben
Sluiten