Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Body 10 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit: vrouwen met deze bloedgroep krijgen op latere leeftijd makkelijker kinderen

Uit een onderzoek gedaan door het Albert Einstein College en Yale, is gebleken dat vrouwen met bloedgroep A makkelijker zwanger worden op latere leeftijd.

Het onderzoek werd gedaan in 2010, onder en groep van 560 vrouwen. Al deze vrouwen ondergingen een vruchtbaarheidsbehandeling omdat ze een kinderwens hadden die ze in vervulling wilden laten gaan.

Het effect van follitropine

Alle vrouwen in het onderzoek bleken een hogere hoeveelheid follitropine in hun bloed te hebben. Dit is een follikelstimulerend hormoon, waarbij een hoge hoeveelheid in het bloed aangeeft dat een vrouw sneller door haar voorraad eicellen zal gaan.

De voorraad eicellen van een vrouw is namelijk niet eindeloos. Zodra een meisje wordt geboren, heeft zij al haar maximale hoeveelheid eicellen opgeslagen liggen. Gemiddeld is dit aantal ongeveer 1 miljoen. Per jaar worden er ongeveer 10.000 eicellen afgebroken.
Zodra er bijna geen eicellen meer op voorraad zijn, zal de vrouw in de overgang komen.

Uit het onderzoek kwam echter ook naar voren dat vrouwen met bloedgroep A de minste hoeveelheid follitropine in hun bloed hadden. Zij hadden daardoor op latere leeftijd nog de hoogste aantal eicellen beschikbaar. Hierdoor is de kans op een kind op latere leeftijd dus hoger dan bij vrouwen met bloedgroepen O en B.

Bloedgroep A

Als we kijken naar de gehele wereldbevolking, heeft ongeveer 27% bloedgroep A. Goed nieuws: in Nederland ligt dit aantal echter veel hoger. Daar heeft ongeveer 42% bloedgroep A.
Alleen bloedgroep O is in Nederland groter, met ongeveer 47%. Er is slechts 1 land waar bloedgroep A nog meer voorkomt; Noorwegen.

Er wordt verder onderzoek gedaan naar de effecten van verschillende soorten bloedgroepen op de vruchtbaarheid bij vrouwen die niet in een fertiliteitstraject zitten, maar natuurlijk zwanger worden.

Meerdere wetenschappers geloven dat de verschillen tussen bloedgroepen een groot effect kunnen hebben op de mens. Zo beweert natuurgenezer Peter ‘d Adamo dat men per bloedgroep bepaalde voedingsmiddelen wél en juist niet moet eten. Check jouw bloedgroep en bijbehorend voedingsadvies hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: vrouwen met deze bloedgroep krijgen op latere leeftijd makkelijker kinderen
Sluiten