Om te smullen: deze bloemkoolschotel zal je verbluffen
Bloemkool wordt steeds populairder en dan met name als vervanging voor zetmeelrijke voeding. Je kunt dus makkelijk je aardappelen en pasta’s voor deze groente vervangen. Je kunt er rijst van maken of deze heerlijke bloemkoolschotel.
Ingrediënten
Bloemkoolschotel inhoud:
– 1 bloemkool (in grove stukken gesneden)
– sap van 1 limoen
– 60 ml pindaolie
– 3 eetlepels normale chilisaus
– 1 eetlepel hete chilisaus
– 2 teentjes knoflook (in stukjes gesneden)
– 1 stukje verse gember (in kleine stukjes gesneden)
Garnering:
– 3 eetlepels broodkruimels
– een mespuntje zout
– een spraytje van de bakspray
– 2 lente uitjes
– 1 theelepel koriander
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. En hak de bloemkool in grove stukken.
2. Doe deze grove stukken in een grote kom en mix deze tezamen met alle bovenstaande ingrediënten die onder de kop ‘bloemkoolschotel inhoud’ vallen.
3. Giet nu het mengsel over in een ovenschaal en bak het 30 minuten totdat het een mooi goudbruin kleurtje heeft.
4. Terwijl de bloemkool bakt bereid je de garnering voor. Pak een klein pannetje en spray deze in met bakspray. Voeg hier de overige ingrediënten onder het kopje ‘garnering’ aan toe en roer het geheel goed door tot een mooie massa.
5. Haal de bloemkoolschotel uit de oven en giet hier de garnering overheen. De ovenschotel is ready to serve en onwijs lekker!
MAAK OOK: Comfort food: van dit bananenbrood kunnen we geen genoeg krijgen.