Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 16 februari 2017

Blogger Sasha over de angst die nooit verdwijnt na een miskraam

Veel vrouwen springen een gat in de lucht zodra ze dat tweede streepje op de zwangerschapstest zien verschijnen. Maar deze blijdschap is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral niet na een miskraam.

Blogger Sasha Exeter is 14 weken zwanger. Trots deelde ze haar eerste echo op Instagram: ‘Vol emoties post ik de allereerste foto van ons kleintje, en het is zonder twijfel de belangrijkste foto die ik ooit geplaatst heb. Ik heb deze al een miljoen keer bekeken met hetzelfde enthousiasme dat ik voelde, toen ik de baby voor het eerst op en neer zag bewegen op het echoscherm. Het idee dat er een klein leven in mij groeit dat wij gemaakt hebben is gewoon gek, en een beetje scifi-achtig!’

LEES OOK: Hartverscheurende tekening over miskraam maakt veel emoties los

Maar helemaal zorgeloos is Sasha’s blijdschap niet. Ze vervolgt: ‘Na een eerdere miskraam werd de vreugde over deze zwangerschap de eerste drie maanden overschaduwd door ongelooflijk veel zenuwen en angst. Ik was enorm bang dat de geschiedenis zich zou herhalen. Deze angst beroofde ons een beetje van de opwinding die een stel moet voelen als ze een kindje verwachten. Maar met de eerste-trimester-angsten eindelijk achter ons, zijn we zo blij met ons kleine boontje en alles dat nog gaat komen.’ Sacha’s eerlijke woorden over haar vrees ontroeren veel van haar volgers. Hopelijk helpt haar openhartigheid om het taboe rondom miskramen (een onderwerp waar vaak niet over gesproken wordt) te doorbreken.

Heb jij ook eerder een miskraam meegemaakt en herken jij Sasha’s angst? Praat met ons mee!

Omarm die wc-pot dus met liefde: ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap is een goed teken

Reageer op artikel:
Blogger Sasha over de angst die nooit verdwijnt na een miskraam
Sluiten