Susan Dalstra
Susan Dalstra Verhalen 21 mrt 2018

Deze blogger fakete een trip naar Disneyland om te bewijzen hoe makkelijk dat is

Dat je lang niet alles moet geloven wat je op Instagram ziet, bewijst blogger Carolyn Stritch. Ze deed alsof ze haar 22ste verjaardag vierde in Disneyland terwijl ze in werkelijkheid gewoon thuis was en niet 22, maar 32 jaar werd. 

Doornroosje

Carolyn kondigde haar Disneyplannen uitgebreid aan op Instagram. ‘Morgen word ik 22! Ik trakteer mezelf op een een trip naar Californ-i-ay: ik ga naar Disneyland om het kasteel van Doornroosje kapot te Instagrammen. Vanavond ga ik vroeg naar bed: morgen vlieg ik en maandag kom ik weer thuis. Ik ben in m’n eentje, maar weet je wat? Ik ben mijn eigen sprookje.’ Boven de tekst deelde Carolyn een prachtige foto van zichzelf.

Over de top verjaardagscadeau

De volgende dag was het zover en verscheen inderdaad de verwachte Disneyland-foto op haar account. Het kiekje bezorgde haar meer dan 18.000 likes. ‘Ik heb mezelf naar Californië gebracht. Daar sta ik dan, voor Doornroosjes kasteel, mijn idiote, over de top verjaardagscadeau aan mezelf. Morgen kom ik thuis en is het weer alsof dit nooit is gebeurd. Ik blijf tegen mezelf zeggen dat het leuk is om het onmogelijke te doen. Het leven is wat je er zelf van maakt!’

In het ootje

Die laatste zin krijgt nogal een dubbele lading als je bedenkt dat ze nooit in Disneyland is geweest. En dat ze niet 22 is geworden, maar in werkelijkheid al 32 is. Op haar blog kwam Carolyn uit de kast en bekende ze dat ze met wat creatief Photoshop werk iedereen in het ootje nam. Ze kwam op het idee nadat ze haar profielfoto zwaar had bewerkt met de app FaceApp en zelfs haar moeder dat niet in de gaten had. Ze besefte hoe onrealistisch social media is geworden als ze duizenden volgers kan doen geloven dat ze echt in Disneyland was en tien jaar jonger is.

Volgens Carolyn is Instagram een goed medium als je even wil vluchten of op zoek bent naar aspiratie en/of inspiratie. Met de werkelijkheid heeft het echter bar weinig te maken.

Beeld: Instagram.

The Independent

Reageer op artikel:
Deze blogger fakete een trip naar Disneyland om te bewijzen hoe makkelijk dat is
Sluiten