Susan Dalstra
Susan Dalstra Beauty 3 aug 2017

Blogger laat zien hoe vrouwen zichzelf zien vs. hoe de buitenwereld hen ziet

Het is een bekend en hardnekkig vrouwentrekje: alleen maar focussen op alles wat je niet mooi vindt aan jezelf. Deze blogger laat treffend zien hoe weinig ons zelfbeeld te maken heeft met de realiteit. 

Cellulitis

Op de foto die de Franse Louise Aubery deelt, ziet iedereen een knappe, stralende vrouw met een prachtig figuur. Maar Louise zelf ziet wat anders. Op Instagram deelt ze een foto waarop ze vergelijkt hoe anderen haar zien versus hoe ze zichzelf ziet. Want waar anderen haar brede glimlach en lange benen zien, ziet ze zelf vooral cellulitis, rugvet en een grote neus (eh, waar dan?).

Minder hard zijn

Onder de foto schrijft de blogger waarom ze besloot dit eerlijke verhaal te delen. ‘Altijd als ik een foto van mezelf zie, vallen mijn mindere punten me als eerste op. Ik zie altijd wat er mis is. ‘M’n neus is te groot, m’n benen te wit, ik zie er vreselijk uit’. Dat is meestal wat er volgt als iemand een foto van me heeft gemaakt. En toch zie ik andermans tekortkomingen niet als ik naar een foto van hen kijk. Integendeel: ik zie juist hun pluspunten. Waarom doen we niet hetzelfde voor onszelf?

We moeten echt leren wat minder hard voor onszelf te zijn. Het is niet gezond. Ik ga eraan werken. Ik hoop dat jij dat ook doet.’

Kan je ook tussen de lakens wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Deze 14 tips zorgen voor de beste sexy time.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Blogger laat zien hoe vrouwen zichzelf zien vs. hoe de buitenwereld hen ziet
Sluiten