Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 2 jun 2017

Blogster geeft een eerlijk kijkje achter de schermen tijdens het maken van een selfie

De PERFECTE selfie maken is ab-so-luut niet in vijf minuten gebeurd. Haar goed, een klein beetje mascara erbij en dan nog het juiste licht vinden. Dan moet je nog die ene juiste foto uit de zestien verschillende kiezen. Gelukkig kun je er altijd nog een filtertje overheen jassen. Moeder en blogger Tova Leigh besloot de wereld een kijkje te geven in hoe zij te werk gaat bij het maken van zo’n zelfportretje. En gaat viral.

Selfie

In de beschrijving onder de uiteindelijke selfie op Instagram, die al bijna duizend likes heeft, schrijft ze over een korset. ‘Ik zie werkelijk overal reclames voor korsetten. Je weet wel, die krengen die je taille smaller laten lijken, maar ook voor constipatie zorgen. De laatste keer dat ik zo’n ding droeg, ging ik trouwen, acht jaar geleden’, begint ze haar tekst. ‘Het lijkt tegenwoordig wel weer de zeventiende eeuw, waarin iedereen eruit moet zien als Jessica Rabbit. Ik geniet liever in alle rust van mijn ‘moederbuikje’, sluit ze af.

Achter de schermen

Ze kreeg veel positieve reacties op de foto, zoals van mensen die zeiden dat ze er sexy uitziet. Ze heeft ‘m zelfs op Facebook als nieuwe profielfoto ingesteld. In plaats van alle complimenten dankbaar in ontvangst te nemen, voelde Tova zich er niet goed over en besloot een bericht op Facebook te plaatsen en daar een nietsverhullende foto van ‘achter de schermen’ bij te voegen.

LEES OOK: YouTuber brengt ode aan cellulite en gaat daarvoor met haar billen bloot

Veel likes en complimenten

Op de foto is te zien hoe Tova voor haar computer staat, maar verder alleen maar een onderbroek en een kort shirtje aan heeft. ‘Ik kreeg belachelijk veel likes en complimenten op mijn nieuwe foto, maar vandaag deel ik alles wat er achter de schermen gaande was. Hoe ik er echt uitzag toen ik de foto nam, zonder honderd bewerkingsmogelijkheden of virtuele gereedschappen om me ‘mooier’ te laten lijken.’

Helemaal echt

DIT IS ECHT. Mijn moederbuikje is echt. Mijn cellulite ook, net zoals mijn oma-onderbroek. Een thigh gap heb ik ook niet. Ik heb niet dat fantastische lichaam dat iedereen als de standaard ziet. Dus de volgende keer dat je een perfecte foto op internet ziet onthoud dit: social media staan vol shit. Je bent prachtig zoals je bent en er is niks sexyer dan je echte zelf zijn.’

Net als haar foto op Instagram, werd ook Tova’s foto op Facebook vaak geliket, maar liefst 26 duizend keer. Zeven duizend mensen deelden haar foto uit sympathie voor haar tekst.


Oeps! Dus zó maak je de perfecte selfie (maak rechtsomkeert)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Tova Leigh

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Blogster geeft een eerlijk kijkje achter de schermen tijdens het maken van een selfie
Sluiten