Ben je een blondine? Luck you! Je verdient meer geld dan een brunette

Blondes have more… money! Uit een Brits onderzoek blijkt dat blondies meer geld verdienen dan brunettes. Het onderzoek vond plaats onder 13.000 werkende vrouwen. Vrouwen met rood haar verdienen het minst.

Aantrekkelijk, maar iets minder intelligent zijn toch wel stereotypen die aan blonde vrouwen worden gekoppeld. Het onderzoek wijst uit dat blondharige vrouwen gemiddeld 7% meer verdienen dan vrouwen met een andere haarkleur.

LEES OOK: Ben je blond en proud of it? Er zitten helaas ook wat nadelen aan

Blondines have more… money

Het maakte in de cijfers niet uit of de blonde haren echt waren of het resultaat van een kleurspoeling. Ladies die meer wil verdienen: misschien is het het overwegen waard om je haar blond te verven. Blonde vrouwen hechten meer waarde aan erkenning door collega’s, terwijl een op de vijf vrouwen met donkerpaars een goede beloning als zeer belangrijk ervaren. Daarnaast werken brunettes langere dagen dan blondines en blijven langer bij één werkgever. Vergeleken met roodharigen is het verschil groot, zij doen veel aan jobhoppen.

Hier winnen de brunettes van de blondines

Blonde vrouwen schijnen wel het gevoel te hebben minder serieus te worden genomen op het werk. Acht van de tien brunettes voelen zich wel serieus genomen. Sorry, maar toch lachen blondines uiteindelijk het hardst. 😉

LEES OOK: Blonde vrouwen hebben het hoogste IQ

Nog meer geluk

Blondines zijn niet alleen lucky als het aan komt op salaris, maar het schijnt dat vrouwen met gouden lokken getrouwd zijn met rijkere mannen die ongeveer 6% meer verdienen dan mannen wiens vrouw een andere haarkleur heeft. #winning.

Brunettes, geen paniek, je kunt altijd nog teruggrijpen naar een onderzoek waarin juist het tegenovergestelde werd beweerd. Uit die enquête bleek dat brunettes dubbel zo vaak kans hebben op een goed verdiende functie dan blondines.

Reageer op artikel:
Ben je een blondine? Luck you! Je verdient meer geld dan een brunette
Sluiten