Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Lifestyle november 20, 2017

Jawel! Er is een Bob Ross bordspel en we willen het in onze schoen

Bob Ross is onze held die ons in onze studentenjaren verblijdde met zijn happy little schilderijen. Een happy little tree, wie kent het niet. Het bracht ons steevast in een chillmodus, meestal na het uitgaan. Zeg maar mindfulness in optima forma voordat het woord ooit bestond. En nu is er een Bob Ross bordspel. Kunnen we het alsjeblieft ergens gaan kopen?!

Bob Ross maakte furore in de periode eind jaren ’80 en begin ’90. Hij was een Amerikaanse landschapsschilder met een niet te missen afrokapsel op een blanke man en een uitstraling waar je subiet rustig van werd. Zijn schilder televisieprogramma’s waren een regelrechte hit. Zijn verklaringen over waarom en hoe hij schilderde zijn legendarisch. Zo tekende hij niet een ‘tree’ of een ‘cloud’ maar een ‘happy little tree’ en die had natuurlijk een vriendje nodig dus tekende hij er een boompje naast, want dan ben je pas echt gelukkig als boompje. Wolken horen ook niet alleen te blijven, dus een flink wolkendek zorgde voor volmaakt geluk.

Zin om even in chillmodus te komen met Bob?

En nu is er dus een Bob Ross bordspel. Nu denk je misschien: maar chillen met Bob Ross en winnen gaan toch helemaal niet samen? Lees even mee hoe het nieuwe spel ‘The Art of Chill’ ons helemaal in zijn greep heeft. Je kunt namelijk Bob naspelen en van hem proberen te winnen. Het idee is als volgt: samen met je gezin of wat vriendinnen kun je proberen om een schilderij af te krijgen voordat Bob het doet. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je even terugdenkt aan hoe snel Bob zo maar even wat gelukkige boompjes, een intens blij riviertje en imposante vrije bergen met zijn penselen op het doek kreeg.

LEES OOK: Bob Ross stond aan de wieg van deze hit om online te ontspannen.

via GIPHY

Het spel is gemaakt voor twee tot vier spelers. Leeftijd 12+, dus niet voor de jongste gezinsleden. Het spel bevat vier schilderspaletten, 60 schilders accessoires kaarten, 24 chill kaarten, 11 technische kaarten en nog veel meer. Verdien de chill punten door ‘Happy Little Trees’ te schilderen en imposante bergen door het gebruik van je set kaarten met kleuren en penselen. Eerlijk gezegd moet ik nog even nadenken hoe chillen met een competitief spel spelen samengaat, maar who cares als je in de Bob Ross vibe terecht kunt komen.

LEES OOK: Zoek je een andere manier van ontspannen? Bakken voor anderen maakt gelukkig.

Bob Ross bordspel kopen?

En dan het iets minder goede nieuws, maar laat dat je gelukkige gevoel over dit spel niet wegnemen: Het Bobb Ross bordspel is voor zover wij weten alleen te koop in de VS bij het welbekende Target. Mocht je nu niet zo happy worden, dan raden we je aan om een Bob Ross schilderworkshop te boeken. Die zijn er legio in Nederland en uit ervaring kan ik zeggen dat het het uitje van het jaar wordt! En denk eraan: elke dag is een goede dag als je schildert!

via GIPHY

Bob RossTarget

Reageer op artikel:
Jawel! Er is een Bob Ross bordspel en we willen het in onze schoen
Sluiten