Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 28 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Wanneer gaan we nou eens van onszelf houden zoals we zijn?

Je hoort vaker dan ooit over body positivity. Het is natuurlijk geweldig dat we er steeds vaker over praten, maar toch blijft het makkelijker om er alleen over te praten, dan het ook echt in praktijk – op jezelf – toe te passen.

We leven in een tijd waar het haast lijkt of dik ‘in’ moet worden, en dun ‘uit’. Slogans als ‘echte vrouwen hebben curves’ zijn alles behalve body positive. Het draait volgens mij om het feit dat – hoe je er ook uit ziet – dik, dun, er tussenin én al het andere: elk lichaam is er eentje om te bewonderen. Als je op zoek bent naar een beetje perspectief kan deze Instagram post van een fitnesstrainer misschien wel iets voor je betekenen.

De standaard

Zoals we allemaal wel weten, verandert het ‘beauty standaard’ voortdurend. Als je vergelijkt wat het ‘perfecte lichaam’ van het ene tijdperk is, met het beauty standaard binnen een ander tijdperk, kunnen de verschillen echt enorm zijn. Waar eerst dikke billen en een buikje ‘in’ zijn, wil iedereen in een volgend ogenblik mega dun zijn. Als het erop aan komt gaat het er alleen maar om hoe jij je voelt over jezelf. Fitnesstrainer Cassey Ho bewijst het:

Instagram post

Op 27 november postte Ho gephotoshopte foto’s van zichzelf om aan de beauty standaarden van de geschiedenis te voldoen. Oordeel zelf, kijk eens naar wat een verschil er tussen de foto’s zit. Waar het eind de jaren ’90 begint 2000 nog all about the thigh gap (je weet wel, de ruimte tussen je dijen als je met je knieën tegen elkaar staat) was, draait het in de meest recente periode om aanwezige heupen en een dunne taille.

Je lichaam

‘Waarom behandelen we onze lichamen zoals we met mode omgaan? “Borsten zijn uit! Billen zijn in!” Nou, de realiteit is dat aan onze lichamen sleutelen, veel gevaarlijker is dan het vermaken van kleding. Stop met het weggooien van je lichaam alsof het fast fashion is’, schrijft Ho bij haar post. En gelijk heeft ze! Elk lichaam is zo anders en wat volgens de maatschappij ‘in’ is verandert om de seconde. Waarom zou je de trends moeten willen bijhouden als je ook gewoon van je zelf kunt houden zoals je bent? En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij hopen dat Ho haar Instagram post helpt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme