Boek je mooiste vakantie ooit, zonder teleurstellingen

(advertorial)

De zomervakantie is begonnen en Nederland gaat massaal op reis. Een online vakantie boeken is best spannend, want je kunt het niet zomaar als pakketje terugsturen onder de noemer ‘te klein’, ‘niet als verwacht’ of ‘beschadigd product’. Dus hoe boek je een parel van een zomervakantie zonder stress over de accommodatie, betalingen en mogelijke criminaliteit?

1. Bookmark je favoriete hotelsites, reisaanbieders en bestemmingsinfo

Wordt er niet gezegd dat de voorpret van een vakantie al de helft van je plezier is? Voor velen is het een crime om de juiste vakantie te boeken (want je zal maar in een veel te kleine kamer met lekkende douche en ongedierte aankomen). Als je op tijd begint kun je op je computer lang van tevoren ‘favorieten’ aanmaken en maak je landenmapjes met submapjes hotels/reisaanbieders/to see/en dergelijken om een compleet beeld te krijgen van waar je heen wilt, wat je er kunt doen en waar je kunt slapen.

2. Lees je in

Ga je kamperen? Koop een leuke, hippe campinggids en bekijk sites als bijzonderecamping.nl. Maak je een verre reis? Schaf de mooiste bladen aan en bezoek de betreffende sites. Columbus magazine laat je echt genieten van de verborgen plekjes. Ga je met kinderen op reis? Ook daar zijn speciale sites (expeditiekroostenco.nl) voor die je de beste tips en adviezen geven.

3. Crosscheck op Zoover en Tripadvisor

Denk je de reis gevonden te hebben dan loont het de moeite om op Tripadvisor of Zoover te checken wat de recensies van anderen je vertellen. Lees er wel doorheen. Een twintiger in zijn up die terecht is gekomen in een kinderwalhallah kijkt met andere ogen naar een kindvriendelijke accommodatie. Lees dus de recensies aandachtig door. Hoe meer beschrijvingen, hoe beter je een beeld kunt vormen.

4. Kies een reisaanbieder die bij je past

Natuurlijk kun je gaan shoppen bij de goedkoopste aanbieder of een hotel bij Booking.com scoren, maar de zomervakantie is wel hét moment om even helemaal tot rust te komen en daar wil je geen stress bij hebben. Een van mijn favorieten is Eliza was here. Omdat het past bij mijn stijl van reizen en met een groot gezin wil je een lekker huis huren en weten waar je met kinderen aan toe bent.

5. Neem je creditcard mee op vakantie

Met een normale pinpas kom je in de binnenlanden van Brazilië vaak niet ver, en in het allerschattigste kleine dorpje op Corsica kan het ook lastig zijn. Overal waar Visa of MasterCard geaccepteerd wordt, kun je betalen met een creditcard van International Card Services (ICS). En dat is bijna overal. Dus ook op Antarctica of de Kokos-eilanden halverwege Sri Lanka en Australië. Daarnaast zijn er verschillende voordelen aan betalingen met je creditcard doen. Met de creditcards van ICS zijn vrijwel al je aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Voor sommige is dit zelfs 365 dagen en de verzekering is wereldwijd geldig. Lees hier meer over de Aankoopverzekering.

Extra: veilig betalen

Zeker als je op vakantie bent is veiligheid uitermate belangrijk. Een toerist is overal kwetsbaar. Je wilt veilig betalen en bij problemen verzekerd zijn dat je je geld terugkrijgt. Er bestaan vooroordelen over betalen met je creditcard, maar Famme ondervindt vooral voordelen. Het is bijvoorbeeld een fabel dat je altijd rente betaalt over aankopen met je creditcard. Dit is dus niet het geval. Je ontvangt van ICS 1 x per maand een rekeningoverzicht van al je creditcarduitgaven. Wanneer je binnen 21 dagen na ontvangst van dit rekeningoverzicht het volledige uitstaande bedrag terugbetaalt, betaal je geen kosten. Je kunt kiezen voor een automatische incasso, waardoor je er geen omkijken naar hebt.

De voordelen die betalen met een creditcard bij vakanties biedt:
1. Bij vliegvakanties komt vaak ook autohuur kijken. En die verhuurbedrijven vragen vaak om een creditcard om eventuele schade te kunnen verhalen. Niet altijd een prettig gevoel om je card zomaar af te geven, maar onontkoombaar bij de grotere verhuurbedrijven. ICS weet raad en geeft je een aantal waardevolle tips waar je op kunt letten.
2. Het wereldwijde betaalgemak. Hoe vaak ik wel niet gered ben in kleine dorpjes in het Andesgebergte waar pinnen niet lukte maar betalen met m’n MasterCard wel.
3. Vrijwel al je aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Die heb je maar mooi in de pocket.

Check altijd de voorwaarden van je eigen creditcard, de voorwaarden van creditcards die niet door ICS worden uitgegeven kunnen namelijk anders zijn. De voorwaarden van de creditcards van ICS vind je hier.

Kijk voor meer informatie en tips over veilig betalen op www.zekermetjecreditcard.nl.

Reageer op artikel:
Boek je mooiste vakantie ooit, zonder teleurstellingen
Sluiten