Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Kids 31 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit kinderboek van onze columnist Rick Meijer wil je nu voor je kind kopen

We hebben er even op moeten wachten, maar daar is-ie dan eindelijk: het eerste boek van onze columnist Rick Meijer. Een kinderboek, dus hup, mee op vakantie dat meesterwerkje.

Het boek heet ‘Breekpunt’ en is – ja echt zonder subjectief te zijn – een jeugdboek dat niet in de verzameling van je kind mag ontbreken. Rick over zijn debuut: ‘Sinds dat ik drie, vier jaar geleden begon met schrijven, was het mijn droom om een kinderboek te maken. Vanuit het oogpunt van een kind schrijven is namelijk zó leuk. Binnen hun logica mag en kan alles. Ik heb geprobeerd een ouderwets spannend avontuur te vertellen met tennis als rode draad. Twee onderwerpen die me erg aanspreken. En ik hoop natuurlijk dat kinderen het boek gaan lezen en geïnspireerd raken.’

‘Breekpunt’ gaat over Mats, die bijna een ticket op zak heeft voor een cool tenniskamp. Maar het ticket is nog niet in de pocket. Hij moet eerst namelijk nog de finale winnen van zijn beste vriend Stan. Alleen loopt dat niet zoals gepland. Als zijn hond Jelle ook nog wordt vermist, is Mats ten einde raad. Maar dan komt er een telefoontje van de tennisbond dat nieuwe energie geeft. Net als het geblaf dat Mats en Stan horen uit ‘t Hakbos, vlakbij de tennisbaan. Ze raken verzeild in een spannend avontuur. Een aanrader voor elk kind (vanaf 10 jaar) dat humor, avontuur en tennis wel kan waarderen. Je koopt het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit kinderboek van onze columnist Rick Meijer wil je nu voor je kind kopen
Sluiten