Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 17 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Pak er een koffietje bij en relax: 10 boeken waar jij je me-time wel mee gevuld krijgt

We passen ons allemaal aan aan de huidige omstandigheden en vullen ons leven en onze tijd grotendeels anders in momenteel. Het is belangrijk dat je voldoende tijd vrijmaakt voor jezelf, zeker nu je ouder, collega, partner en docent bent tegelijkertijd. Relax, maak een lekker koffietje voor jezelf (hint: fluffy coffee) en lees een dikke pil uit de boeken top 10 van Famme.

De boeken top 10 van Famme

We hebben een eigen boeken top 10 voor je samengesteld. Een lijst vol inspiratie waar je de komende periode ongetwijfeld weer mee door komt.

1. Mijn vaders hand – €23,99

Bart Chabot schreef vanuit zijn ziekenhuisbed dit boek over zijn leven. Wie is hij echt en wat gaat er achter hem schuil? Hij schrijft over zijn jeugd en Haagse roots.

Bart Chabot
Bron: Bol.com

2. Vallen is als vliegen – €19,99

De roman Vallen is als vliegen is geschreven door Manon Uphoff. Wanneer haar zus sterft, maakt dat iets los bij haar. Het pijnlijke verleden van een vrouw wordt steeds duidelijker blootgelegd. Ze vertelt over haar vader, andere zussen en hun leven.

boeken top 10
Bron: Bol.com

3. Cliënt E. Busken – €21,99

Het boek van Jeroen Brouwers is niet voor niks verkozen tot het DWDD Boek van de Maand. Cliënt E. Buskin beschrijft een dag in zijn verblijf in een psychiatrische instelling. Hij zit in een rolstoel op een gesloten afdeling, tegen zijn zin in, en piekert zich wat af maar neemt ook scherp waar wat er om hem heen gebeurt.

boeken top 10 van Famme
Bron: Bol.com

4. Max, Mischa & het Tet-offensief – €17,50

Max Hansen emigreert als puber naar de Verenigde Staten maar heeft moeite om zijn jeugd achter zich te laten. Hij komt erachter dat in New York iedereen enigszins ontheemd is. Hij treft er zelfs lotgenoten. Niet voor niks verkozen tot het boek van de maand door het DWDD-boekenpanel. Dus ook zeker een plekje waard in onze boeken top 10.

boeken
Bron: Bol.com

5. Een klein leven – €20,-

In New York zoeken vier vrienden (Willem, JB, Malcolm en Jude) samen hun weg. De vrienden van Jude vragen naar zijn verleden en proberen zijn pijn te verlichten. De vraag is of dat nog kan. Dit boek van Hanya Yanagihara lees je in een ruk uit.

Hanya Yanagihara
Bron: Bol.com

6. De Lavendeltuin – €15,-

Van de auteur van De zeven zussen, Lucinda Riley. Emilie erft een familiekasteel aan de Côte d’Azur als haar moeder sterft. Dat lijkt heel leuk, maar het huis kent diepe geheimen en hoge schulden. Wat heeft zich hier allemaal afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Lucinda Riley
Bron: Bol.com

7. Confettiregen – €21,99

De zoon van Bart Chabot, Splinter Chabot, heeft een prachtig verhaal geschreven. Het verhaal gaat over Wobie die opgroeit in een warm nest maar op school niet in dezelfde sprookjeswereld terechtkomt. Verliefdheid is ingewikkeld en jezelf kunnen zijn ook.

Splinter Chabot
Bron: Bol.com

8. Finse dagen – €22,99

De nieuwe roman van Herman Koch die hiervoor terugkeerde naar Finland waar hij eerder al verbleef. Op zijn negentiende vertrok hij naar een afgelegen plek in het land. Romantisch? Nee. Herman wil niet bij zijn vader en nieuwe vriendin zijn nadat zijn moeder is overleden.

Herman Koch
Bron: Bol.com

9. De avond is ongemak – €12,50

Geschreven door Marieke Lucas Rijneveld. Een schrijnend verhaal over een gereformeerd boerengezin waar een van de kinderen overlijdt. Alle familieleden gaan op een andere manier om met het verlies. Terwijl de één ontspoort, gaat de ander kapot van verdriet. Een alom geprezen auteur die met haar boek zeker een plek verdient in deze boeken top 10.

de avond is ongemak
Bron: Bol.com

10. Viktor – €28,98

Judith Fanto debuteert met haar roman Viktor, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een vriendschap ontstaat tussen twee kinderen als de 6-jarige Viktor Rosenbaum een weeskind uit een vijver redt in Wenen. Het weeskind wordt opgenomen in een gegoede Weens-Joodse familie. Viktor valt met zijn gedrag uit de toon bij zijn eigen familie.

Jaren later (1994) is Geertje Rosenbaum benieuwd naar het verleden van haar familie. Vooral naar Viktor, de broer van haar opa. Zijn bestaan wordt doodgezwegen maar waarom? Tijdens deze zoektocht ontdekt ze een familiegeheim.

Boeken top 10 Famme
Bron: Bol.com

Lees ook:

 • Fifty Shades? Deze 5 boeken tillen je orgasmes écht naar een hoger niveau
 • Ultiem relaxen: 10 boeken om lekker bij weg te dromen
 • Eindelijk even een relax momentje voor jezelf met onze nieuwe boeken top 10

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

  Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

  Reageer op artikel:
  Pak er een koffietje bij en relax: 10 boeken waar jij je me-time wel mee gevuld krijgt
  Sluiten