Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 21 aug 2017

Vrouw met longkanker deelt een boodschap die voor iedereen belangrijk is

Als je aan iemand denkt die ernstig ziek is, denk je negen van de tien keer dat diegene er hoogstwaarschijnlijk ook doodziek uitziet. De 30-jarige Vicky Veness, die afgelopen week te horen kreeg dat ze stadium 4 longkanker heeft, bewijst het tegendeel met een krachtig bericht en een foto op Facebook.

Gezond leven

Boven haar foto schrijft ze een waarschuwing, dat het ‘Deze foto is enkele uren voordat ik hoorde dat ik longkanker heb, genomen. Ik ben 30 jaar oud, personal trainer, hardloper, heb nooit gerookt en ik eet gezond’, begint ze haar bericht.

‘Kanker zie je niet altijd aan de buitenkant. De symptomen zijn vaak veel subtieler en laten zichzelf niet altijd zien. Mijn symptomen werden door verschillende artsen afgedaan als astma. De moraal van mijn verhaal is dat als je je niet goed voelt, je altijd je gevoel moet volgen. Het maakt niet uit hoe nutteloos het lijkt, bezoek altijd een dokter als je denkt dat dit nodig is. Vraag alles aan je dokter en ga net zo lang terug tot je alle antwoorden hebt op de dingen die je wilt weten.’

Duizenden reacties

‘Dit is de zwaarste en meest uitdagende week uit mijn leven geweest, zowel emotioneel als fysiek, maar het is nu tijd om terug te vechten!’, sluit Vicky haar bericht af. Haar Facebook post is al meer dan 4,5 duizend keer geliked en in de 1,5 duizend reacties eronder wordt ze massaal gesteund.

8 x wat iemand met kanker wil dat je weet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw met longkanker deelt een boodschap die voor iedereen belangrijk is
Sluiten