Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 8 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Man heeft belangrijke boodschap voor alle mannen: ‘Lees het als je vrouw je tagt’

We hebben er een handje van om onze vrienden, vriendinnen én man overal in te taggen. Oké, soms doen we dat een beetje vaak en zorgt het voor een overkill, maar negen van de tien keer heeft zo’n tag echt wel een onderliggende boodschap.

Taggen

Ook negen van de tien keer dat je je vent ergens in tagt, vindt hij het teveel moeite om er naar te kijken of erop te reageren. De Amerikaanse blogger en vader Brad Kearns was precies zo’n man. We zeggen nadrukkelijk wás, want hij is tot nieuwe inzichten gekomen, die hij maar al te graag op zijn blog DaDMuM deelt.

Grappig en wél relevant

‘Elke dag tagt mijn vriendin me in dingen op Facebook. Elke dag. Meerdere keren. Memes, evenementen, verhalen, alles. Ik vond het bloedirritant. Ik vond het onzin en negeerde het daarom. Maar toen ik de moeite nam om de dingen waarin ze me tagt te bekijken, zag ik dat ze dit met een reden doet. De dingen zijn grappig, relevant of geven me nieuwe inzichten. Soms zijn de boodschappen van deze dingen zo scherp, dat het perfect verwoord wat ze eigenlijk tegen me wil zeggen’, schrijft hij.

LEES OOK: Welk Facebook type ben jij eigenlijk?

Daarna vertelt Brad dat hij nu juist blij is dat zijn vrouw hem zo vaak tagt. ‘Het geeft me inzicht in hoe ze denkt en wat ze vindt. Hoe haar stemming is en hoe ze de wereld bekijkt. Soms vormt het de basis van onze gesprekken als we na een dag werken thuis komen’, bekent hij.

Belangrijke boodschap voor alle mannen

Volgens Brad zouden meer mannen serieus de tijd moeten nemen voor het bekijken van de dingen waarin ze worden getagt door hun partner. ‘Lees het bericht. Lees het gewoon. Als ze je erin tagt, wil ze dat je het ziet. Als je samen over straat zou lopen en ze je zou vragen om iets te bekijken, zou je dat dan ook negeren? Zou je dan een vervelende opmerking maken over hoe veel moeite het je kost om ernaar te kijken? Ik denk het niet. Laat haar zien dat je van haar houdt. Laat haar zien dat je om haar geeft. Lees het fucking bericht!’

Brad sluit af met de hashtag #readthefuckingpost om andere mannen te inspireren. En dat is hem aardig goed gelukt, want onder zijn bericht hebben inmiddels al meer dan 7 duizend mensen gereageerd en hebben 14 duizend mensen zijn tekst geliket.

Moeder laat precies de vijf stadia van liefde zien met dit goudeerlijke verhaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Man heeft belangrijke boodschap voor alle mannen: ‘Lees het als je vrouw je tagt’
Sluiten