Waarom je je kind beter niet kunt dwingen om zijn bord leeg te eten

Grote kans dat je vroeger niet eerder van tafel mocht als je bord niet leeg was. Sterker nog, wie weet leer je jouw kind dat ook. Maar wist je al dat het niet goed is om je kind te dwingen om het bord leeg te eten?

Negatieve relatie met eten

Als het aan de American Academy of Pediatrics (AAP) ligt eet een kind zijn of haar bord niet verplicht leeg. Het is volgens hen niet goed om je kind te dwingen om te eten als ze geen honger hebben. Daarnaast zouden ze ook niets hoeven eten wat ze echt niet lekker vinden. en om hen iets te laten eten wat ze niet lekker vinden. Waarom? Ze stellen dat dit leidt tot een negatieve relatie met eten.

LEES OOK: Intermittent fasting – wat is het en is het gezond? Een wetenschapper legt uit

Bord leeg hoeft niet

Je bord leeg hoeft volgens AAP dus niet. Sterker nog, ze raden aan om een gezonde houding ten opzichte van eten te hebben en je kind nieuwsgierig te maken voor de maaltijd voor hen. Door je kind te dwingen om verder te eten creëer je een situatie waarbij eten een straf of juist een beloning is. Dat is volgens AAP niet de houding die een kind tegenover eten moet hebben.

Juiste houding aannemen

De onderzoekers beweren dat ouders kinderen de juiste houding moeten aanleren. Dus niet alleen netjes aan tafel blijven zitten tijdens het eten, maar ook stoppen als je volzit en genoeg groenten en fruit eten. Wil je kind echt niet eten? Onthoud dan dat het vaak vijftien keer kost voordat je kind went aan iets wat hij of zij niet kent. Geef het goede voorbeeld en moedig je kind aan om iets te eten door het zelf te eten.

Grote kans dat je kind dan sneller een hapje wortel of broccoli neemt als jij dat ook doet.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je je kind beter niet kunt dwingen om zijn bord leeg te eten
Sluiten