Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 14 okt 2015

Borstkankerpatiënte vertelt wanhopig over haarverlies, maar dan verandert er iets…

Deze video zal bij zóveel vrouwen een gevoel van herkenning oproepen. Je voelt de wanhoop die komt kijken bij kanker, totdat er halverwege de video iets verandert in de mindset van de hoofdpersoon… Kippenvel!

In de video zien we Tracy DeSoto, een 26-jarige vrouw met borstkanker. Zij omschrijft het moment dat haar haar uitviel ‘alsof de tijd even stilstond’. Ze was in een meeting voor haar werk en ging met haar vingers door haar haar, zoals zoveel vrouwen dat weleens doen, toen er een pluk haar op tafel viel. Ze wist niet wat ze ermee moest doen, vluchtte snel naar het toilet om het daar weg te gooien. Dit was het moment dat Tracy besloot dat zij de ziekte haar zelfbeeld niet zou laten bepalen.

Bekijk de video:

‘Voor veel vrouwen die de kanker overleven, voelt die eerste keer bij de kapper als je haar weer wat is aangegroeid, als een mijlpaal. Het is een soort van symbolische stap voorwaarts. Een moment waarbij je je weer even jezelf voelt,’ zegt Christy Blain, die aan de video meewerkte. Voor veel mensen is een knipbeurt iets wat je gewoon even elke zes weken doet. Maar voor anderen voelt het als een overwinning.

Goede doel

Met de campagne wil het Amerikaanse merk Ulta (beauty en alles wat daarbij komt kijken) geld ophalen voor onderzoek naar borstkanker. Ulta roept iedereen op om hun beste ‘roze look’ te delen (lippenstift, haar, whatever) met de hashtag #UltraPinkOver in oktober. Voor iedere foto doneert Ulta één dollar aan het het Amerikaanse borstkankerfonds, tot 20.000 dollar.

Wil je reageren op deze video? Dat kan op onze Facebook! >

Dit is ook zó mooi: Lerares met borstkanker krijgt een verrassing van haar leerlingen >

Reageer op artikel:
Borstkankerpatiënte vertelt wanhopig over haarverlies, maar dan verandert er iets…
Sluiten