Anne Broekman
Anne Broekman Kids 2 jun 2016

Borstvoedende moeder zet zich schrap… en wordt verrast!

Als een baby honger heeft, dan heeft-ie honger. Zo simpel is het. En geef je borstvoeding, dan betekent dit dat je soms ook in het openbaar je borst – gedeeltelijk – ontbloot. Toen de Nieuw-Zeelandse moeder Briar Lusia Mcqueen haar zoontje in een restaurant de borst gaf, werd ze zeer aangenaam verrast.

Belachelijk maar helaas waar: nog steeds krijgen vrouwen die in het openbaar de borst geven soms commentaar hierop. De jonge moeder Briar gaat voor het eerst alleen met haar acht weken oude zoontje de deur uit, om te ontbijten in een restaurantje. En ja hoor: net op het moment dat de gebakken eieren voor haar neus staan, begint baby Jaxon te huilen. Hij wil melk, en wel nu. En dus geeft Briar hem de borst. Tijdens het voeden stapt er plots een vrouw op haar af. Stront aan de knikker, denkt Briar, die vermoedt dat de vrouw gaat zeggen dat ze haar borst weg moet stoppen. Maar wat gebeurt er? De onbekende vrouw begint haar eten in stukjes te snijden, voordat het koud wordt. Hoe lief?!

De dankbare Briar deelde dit bijzondere verhaal op haar Facebook-pagina. En zij was niet de enige die het gebaar van de vrouw fantastisch vindt. Het leverde haar meer dan 277.000 likes op, en de post werd meer dan 10.000 keer gedeeld. Er kwamen ontelbare hartverwarmende reacties op, zoals: ‘Ik krijg hier tranen van in mijn ogen, geweldig!’ en ‘Mooi hoe vrouwen elkaar kunnen helpen!’ En zo hoort het, toch?

Heb jij weleens commentaar gehad toen je buitenshuis de borst gaf? Vertel het ons!

Hilarisch: deze borstvoedende moeder krijgt een wel heel schattige toeschouwer! En deze prachtige foto’s laten zien hoe mooi borstvoeding geven is.

Reageer op artikel:
Borstvoedende moeder zet zich schrap… en wordt verrast!
Sluiten