Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 3 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze moeder maakt een punt over het geven borstvoeding waar we nooit aan hebben gedacht

Het geven van borstvoeding zorgt ervoor dat je een hele andere definitie aan tijd geeft. Je waardeert tijd veel meer, en denkt ook anders na over hoe je je tijd gaat verdelen. Je wilt geen seconde verspillen als je een kind hebt om voor te zorgen.

Er wordt wel eens gezegd dat het grootste voordeel van borstvoeding geven, het feit is dat het geen geld kost. Maar wat we vergeten en onbedoeld doen, is de emotionele en fysieke ‘kosten’ voor de moeder wegcijferen. Dat werd ons maar al te duidelijk dankzij de tweet van deze vrouw.

‘Breastfeeding is no walk in the park’

Er zijn maar weinig vrouwen die het geven van borstvoeding als makkelijk ervaren. Zelfs als je een van de gelukkig bent die borstvoeding makkelijk vindt, zijn de eerste paar weken pijnlijk en best vermoeiend. Misschien zeggen we wel te snel hoe ‘makkelijk’ het geven van borstvoeding is. Deze vrouw weet het mooi te verwoorden in een tweet:

Someone just told me she had spent roughly 4866 hours of her life breastfeeding and that breastmilk is only free if we think of women’s time, bodies, and carework as worthless.

. . . . . . . ??
— Kera Lovell, Ph.D. (@keralovell) 11 januari 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme