Gina Koninkx
Gina Koninkx Body 25 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze twee vrouwen geven samen borstvoeding aan hun baby

Tiffany en Glenis Decuir hebben negen maanden geleden hun kindje Orion mogen verwelkomen en hebben ervoor gekozen om hun baby te co-borstvoeden.

Dat betekent dat ze hun kindje allebei borstvoeding geven. Hier lees je hoe ze dat is vergaan de afgelopen periode.

Je hoort niet vaak dat beide ouders hun baby borstvoeding geven. Dat kan natuurlijk niet in iedere situatie, maar in het geval van een same-sex vrouwenkoppel kan dat wel. Toch blijft het op gang brengen van borstvoeding bij de moeder die niet is bevallen een gecompliceerd project. Onderzoek wijst uit dat dit vaker niet lukt dan wel.

Tiffany en Glenis

Op Romper lees je het verhaal van twee moeders die er bewust voor hebben gekozen hun kindje samen te voeden. Inmiddels voeden Tiffany en Glenis al negen maanden hun kindje Orion en hebben ze laten weten hoe dat is gegaan.

Glenis had al twee kinderen en wist daarom hoe het geven van borstvoeding kan helpen om een band te ontwikkelen tussen de moeder en het kindje. Nadat Tiffany op informatie was gestuit over het co-borstvoeden van de baby hebben ze ervoor gekozen om dat te gaan proberen.

Het op gang brengen van de borstvoeding

Nog voor de bevalling van Glenis’ vrouw Tiffany begon het proces om de melkproductie op gang te krijgen. Glenis startte hier negen weken voor de bevalling mee zodat ze voldoende tijd had om de borstvoeding op gang te krijgen. Dat lukte, wat vrij uitzonderlijk is.
Het op gang brengen van de borstvoeding kan door middel van handmatige stimulatie, het slikken van hormonen en/of het gebruik van een melkapparaatje. Meer over de verschillende methoden om borstvoeding op te wekken, lees je hier.

Na de geboorte

Toen Orion was geboren hielden Glenis en Tiffany de eerste drie weken een vast voedingsschema aan. Elke voedingssessie gaven ze allebei borstmelk: eerst Tiffany, daarna Glenis.

Beide vrouwen hebben het als heel fijn ervaren dat ze samen borstvoeding geven en Tiffany denkt zelfs dat ze daardoor veel minder stress heeft gehad omdat ze het voedingsschema konden afwisselen.

Lees ook: Voor- en nadelen van het combineren van borstvoeding en flesvoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze twee vrouwen geven samen borstvoeding aan hun baby
Sluiten