Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 29 jan 2019

Wow! Deze vrouw kreeg een absurde reactie toen ze borstvoeding gaf in de kinderopvang

Mocht het nog niet duidelijk zijn anno 2019: ouders zouden niet gevraagd – of nog erger gedwongen – mogen worden om in het openbaar ‘afgeschermd’ borstvoeding te moeten geven.

Het verhaal van deze vrouw bevestigt weer eens hoe absurd sommige reacties zijn op het geven van borstvoeding in het openbaar. Borstvoeding is normaal, het is natuurlijk en het is ons recht om het in het openbaar te doen.

Instagram post

Dat is dan ook de reden waarom Jennifer Mancuso haar verhaal deelt in een Instagram post. Voor Jennifer komt het goed uit om haar tweeling te voeden wanneer ze hen afzet en ophaalt van de kinderopvang. Zo heeft ze al meerdere keren borstvoeding gegeven op de schommelstoel in de kinderkamer, op de vloer in de kamer en zelfs een paar keer in de gang. Iedere keer zonder zich af te dekken, want waarom zou ze? Daarnaast heeft ze al jarenlang een goede relatie met al het personeel.

Tot die ene dag. Op een ochtend wilde ze haar kleine voeden, waarna de directeur zei: ‘Jen, ik moet je toch even vragen of je achterin wilt voeden. De ruimte waar het personeel pauzeert (die niet groter is dan een kast) is waar je vanaf nu je kids kunt voeden.’ Jen bedacht zich geen seconde en reageerde dat borstvoeding geven in het openbaar niet legaal is, waarop de directrice weer reageerde met: ‘Het is het bedrijfsbeleid, we hebben ook oudere kinderen die hier zullen zijn.’ Waarbij ze dus eigenlijk met andere woorden impliceert dat wat Jennifer doet ongepast is voor oudere kinderen om te zien.

De post ging viral en er werd massaal gereageerd. Veel mensen vroegen zich af of Jennifer nog wel bij de opvang bleef en waren verbaasd dat uitgerekend personeel van een kinderopvang zo konden reageren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wow! Deze vrouw kreeg een absurde reactie toen ze borstvoeding gaf in de kinderopvang
Sluiten