Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 10 aug 2017

Moeder laat de pijnlijke waarheid van het geven van borstvoeding zien en gaat viraal

Het is Wereld Borstvoeding Week en daarom plaatsen vrouwen wereldwijd foto’s op hun sociale mediakanalen waarop ze hun baby aan hun borst hebben. Meestal maken ze een gelukkige indruk. Angela Burzo, moeder van twee kinderen, beviel pasgeleden van haar newborn en voelt zich allesbehalve gelukkig. Dat deelt ze met een emotionele foto.

De realiteit van borstvoeding geven

Met haar foto, die intussen al meer dan 4 duizend keer geliked is op Instagram, wil Angela ook de keerzijde van het geven van borstvoeding laten zien. ‘Ik vind het heerlijk om al die foto’s gelukkige moeders gehuld in hun prachtige outfits, al teder naar hun baby lachend, voorbij te zien komen. Maar het is niet mijn realiteit’, begint ze de tekst die ze bij haar foto plaatste. Op de foto geeft ze met een betraand gezicht borstvoeding aan haar kersverse kindje.

‘Dít is de realiteit’, schrijft ze. ‘En omdat ik sterk wil blijven en de strijder wil zijn die ik me voel, kan ik die waarheid niet onder stoelen of banken steken. Dit is borstvoeding geven: ze is niet perfect aangelegd, ik produceer niet voldoende melk, mijn tepels zijn niet perfect voor haar, en ik breng haar soms in de war met een fles na het kolven. Hoe dan ook, het is een emotionele struggle’, gaat Angela verder.

Gefrustreerde ouder

‘Vandaag heb ik amper geslapen, weinig gegeten en ben ik een huilende, gefrustreerde ouder. Deze foto laat de realiteit van mijn borstvoedingsavontuur tot nu toe zien en de pijn die daarbij hoort. Ik houd het echt.’ Ze sluit haar berichtje af met een dankwoord aan alle mensen die haar steunen.

LEES OOK: Moeder maakt statement over borstvoeding: ‘Ik wou dat ik nooit begonnen was’

Lieve reacties

De reacties die Angela op haar foto krijgt zijn hartverwarmend. Zo wensen heel veel andere vrouwen haar heel veel sterkte en zeggen ze dat ze een geweldige moeder is.

Onderzoek: borstvoeding heeft niet per se invloed op het gedrag van je kind

Angela Burzo Instagram

Reageer op artikel:
Moeder laat de pijnlijke waarheid van het geven van borstvoeding zien en gaat viraal
Sluiten