‘Bottle flipping’ is de nieuwste rage en je wordt er gek van!

Vragen je kinderen de laatste tijd ook om waterflesjes? En zie je iedereen in de buurt (inclusief volwassenen, ja) ineens gooien met diezelfde flesjes? Ah, dan ben je slachtoffer geworden van de nieuwste rage, de ‘Water Bottle Challenge’.

Geen idee waar we het over hebben? Oke, om je even een idee te geven, zo ziet die challenge er uit:
[source id=”attachment_120126″ align=”none”][/source]

[source id=”attachment_120127″ align=”none”][/source]

Spelregels

Het idee is eigenlijk heel simpel: vul een flesje voor de helft met water. Gooi het flesje in de lucht, op zo’n manier dat het een salto maakt. Als het flesje weer op de onderkant terecht komt, heb je de challenge voltooid. Klinkt niet zo bijzonder, toch? Daarom vragen we ons ook echt af hoe deze rage zo populair geworden is.

Het antwoord daarop: filmpjes. Honderden, duizenden, miljoenen mensen delen filmpjes van hun gelukte (en mislukte) ‘bottle challenges’ online. Facebook, Instagram, Vine en YouTube staan er vol mee. Zomaar een greep uit deze filmpjes:

LEES OOK: Drinken jouw kinderen wel genoeg water?

Een rage is natuurlijk hét perfecte moment om er (goedbekeken) vlogs van te maken. YouTube is immers the place to be om gezien te worden. Daar maken vloggers dan ook rijkelijk gebruik van.

En natuurlijk is er ook altijd baas boven baas. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de mannen van Dudeperfect hebben het ‘flesje gooien’ écht onder de knie.

Na het kijken van tientallen filmpjes, dacht Famme’s Sharon het ook wel onder de knie te hebben. Zo moeilijk kon het niet zijn, toch? Tja… think again. Na precies 23 pogingen gaf ze het op.

Wist je dat het drinken uit een hergebruikt plastic flesje helemaal niet zo goed voor je is? Ho! Dit is waarom je nú moet stoppen met je plastic flesje hergebruiken

Reageer op artikel:
‘Bottle flipping’ is de nieuwste rage en je wordt er gek van!
Sluiten