Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 16 augustus 2017

Brandweer waarschuwt: laat nooit een flesje water achter in de auto

Het lijkt zo onschuldig; een flesje water even laten liggen in de auto. Zeker in de zomer is dit echter geen goed idee, waarschuwt de brandweer. 

Brandplekken

Ironisch genoeg kan een flesje water brand veroorzaken in de auto. Dat ondervond een batterij-technicus uit Idaho aan den lijve. Hij keek gek op toen hij tijdens zijn lunchpauze opeens rook uit zijn truck zag opstijgen. Tot zijn verbazing was een flesje water de boosdoener. ‘Ik zag hoe het licht werd gebroken door een waterflesje en dat de autostoel vlam vatte. De brandplekken die overbleven, zijn het bewijs hoe gevaarlijk dit kan zijn.

Verbrandingsproces

Ook de brandweer van Oklahoma waarschuwt mensen actief vooral geen flesjes water achter te laten. Het zonlicht dat wordt versterkt door het water kan ervoor zorgen dat de temperatuur tot wel 120 graden Celsius op kan lopen. ‘De combinatie van het zonlicht met het het vloeistof en doorzichtig materiaal ontwikkelt een straal die het verbrandingsproces in werking zet’, zegt brandweerman David Richardson.

De kans dat je je auto in lichterlaaie terugvindt is natuurlijk niet zo groot, maar zoals alles geldt vooral ook hier: liever safe than sorry. 

Moeder deelt hartverscheurende waarschuwing die elke ouder gelezen moet hebben

Good Housekeeping

Reageer op artikel:
Brandweer waarschuwt: laat nooit een flesje water achter in de auto
Sluiten