Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 2 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Last van breekbare nagels? Zo zorg je ervoor dat ze weer sterk en gezond worden

Een herkenbaar probleem voor veel vrouwen is dat ze last hebben van breekbare nagels. Nou heeft niet iedereen de tijd om één keer per week een behandeling in te plannen bij de manicure maar dat is ook helemaal niet nodig. Er zijn een aantal andere factoren die je kunnen helpen bij het behouden van sterke nagels.

Breekbare nagels zorgen ervoor dat ze snel scheuren of dus zelfs helemaal afbreken. Je nagels voelen niet hard en gezond maar buigzaam en je kunt ook witte plekjes hebben. Deze vier tips gaan jou helpen om je sterke nagels terug te krijgen.

1. Laat huishoudelijke taken aan je partner over

En dit is misschien wel de leukste van allemaal want je partner zal er echt aan moeten geloven. Als er iets slecht is voor je nagels is dat wel het doen van de huishoudelijke taken. Al helemaal de klusjes waar water bij komt kijken. De douchetegels schrobben met heet water? Slecht. De afwas doen met warm water? Slecht. De wc poetsen? Ook slecht.

Nou klinkt dat wel heel grappig maar goed, die afwas doet zich niet vanzelf. Tip: trek handschoenen van rubber aan tijdens het doen van klusjes met warm water. Wat moet dat moet.

2. Een gezond eetpatroon

We kunnen het niet vaak genoegen zeggen maar je eetpatroon heeft een enorme wisselwerking op je lichaam. Logisch natuurlijk maar dat heeft dus ook effect op je nagels. Met name een vitaminetekort ligt ten grondslag aan het hebben van breekbare nagels. Je kunt ervoor kiezen om dit wat aan te vullen met extra supplementen of rekening te houden met de gerechten die je maakt.

Vitaminen die je nodig hebt als je last hebt van breekbare nagels zijn: B8, D, calcium en zink.

3. Laat je nagels in hun waarde

Klinkt een beetje serieus maar het is wel heel belangrijk. Je gebruikt je handen de hele dag door en op een bepaalde manier dus ook je nagels. Je probeert een plakbandje los te peuteren, een knoopje uit je ketting te halen en ga zo maar door. Probeer je nagels zoveel mogelijk te ontzien want al deze kleine dingetjes bij elkaar (die je de hele dag door doet op verschillende manieren) zorgen er echt voor dat je nagels brozer worden.

4. Verzorg je nagels met de juiste producten

Je haar was je met shampoo, je lichaam smeer je in met een fijne bodylotion maar je handen (en dus je nagels) vergeet je vaak. Dat is ook niet zo gek want als iéts irritant is, is dat rondlopen met pas ingesmeerde handen. Toch is het goed om dat wel te doen. Investeer in een paar fijne hand- en nagelproducten en we kunnen je ervan verzekeren dat je nagels binnen de kortste keren weer gezond en sterk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Last van breekbare nagels? Zo zorg je ervoor dat ze weer sterk en gezond worden
Sluiten