Redactie
Redactie Kinderen 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

De brelfie: Deze prachige borstvoedingsfoto’s kun je supermakkelijk zelf maken!

Het woord selfie is inmiddels meer dan ingeburgerd, maar heb je al gehoord van de brelfie? Het is een selfie, maar dan van jou en je kind terwijl je borstvoeding geeft. Mooi voor later, en ook nog eens taboedoorbrekend als je de foto online deelt.

Brelfie

Moeders die helemaal in de wereld van brelfies zitten, kennen de app PicsArt voor de mooiste brelfies misschien al, maar voor de mama’s die nog geen ‘tree of life brelfie’ hebben gemaakt – wacht niet langer, deze foto prachtige foto wil je namelijk écht hebben.

Intiem kiekje

De #brelfie is geen nieuw fenomeen, maar dit bijzondere filter brengt de borstvoedingsselfie naar een heel nieuw level. Dit artistieke filter maakt van jouw foto namelijk een waar kunstwerk. Daarnaast is het kunstwerkje ook nog eens helemaal Instagram- en Facebookproof, want alle details zijn vrijwel onherkenbaar.

Fijn, want hoe inspirerend de dappere vrouwen op de social media ook zijn, voor veel vrouwen is het delen van een borstvoedingsfoto nog net iets té intiem. Maar als het toch lonkt om een foto van jou en je kindje te delen, is deze Tree of Life brelfie een perfecte tussenoplossing.

Met de PicsArt app wordt jouwe brelfie één van de perfectste foto’s ooit. Naast het nemen van een brelfie, kun je dit speciale filter ook gebruiken om die prachtige zwangere buik te pimpen, of de foto van het voedingsmoment met fles artistiek aan te kleden. Dit is hoe je hem maakt.

  1. Download de PicsArt app en maak een account aan.
  2. Upload jouw brelfie bij het plus-icoon.
  3. Ga naar Effects, en kies een filter. Populair is Galaxy, Midnight, Rainbow, Flare, Haze en Rose Quarts. Klik op OK.
  4. Ga naar Sticker en zoek Tree of Life. Ga voor de 3-day-free-trial. Kies de boom die je het mooist vindt, wijzig het formaat en plaats hem goed in de foto. Voor het beste resultaat plaats je de boom óver je borst, en ín de mond van jouw baby.
  5. Pas, indien nodig, de transparantie – opacity – van de boom aan.
  6. Klaar!

Tree of life

In de mythologie en folklore staat de tree of life, de levensboom, voor vruchtbaarheid en de spirituele verbinding tussen alle levende wezens. Het is dan ook niet zo gek dat de tree of life het symbool is geworden van het normaliseren van borstvoeding.

Veel moeders die hun Tree of Life-foto hebben gedeeld, vertellen hiermee hun eigen verhalen en beschrijven de problemen die ze soms bij het voeden ondervinden. Superinspirerend!

Door: Sherita Jager

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme