Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 21 aug 2017

Moeder leert haar dochter een briljante les over pesten

De scholen gaan langzaam weer van start, en pesten hoort daar helaas ook bij. De Amerikaanse Amy Gardner wilde haar dochter, die vorig jaar voor het eerst naar de middelbare school ging, daarom een les over pesten bijbrengen. Dat deed ze op een bijzonder rake manier. Haar bericht van toen gaat nu weer het internet over. En dat is niet zonder reden.

Tube tandpasta

Haar boeken lagen klaar, haar locker was versierd, maar de avond voordat het meisje haar nieuwe school ging trotseren, wilde haar moeder haar een belangrijke levensles bijbrengen. En wel met een tube tandpasta.

Amy zette een bord met daarop een volle tube tandpasta voor haar dochter neer en vroeg haar om deze helemaal leeg te knijpen, op het bord. ‘Toen ze daarmee klaar was, vroeg ik haar om alle tandpasta weer terug in de tube te stoppen. Toen ze dat hoorde begon ze te roepen dat ze dat niet kon. Ze zei dat de tube tandpasta nooit meer zou worden zoals hij was toen alles er nog in zat. Ik wachtte tot ze uitgeraasd was en vertelde haar toen het volgende.’

LEES OOK: Hoe deze lerares pesten aanpakt is ongelofelijk

Nooit meer zoals het was

‘Dit bord met tandpasta zul je je leven lang blijven herinneren. Jouw woorden hebben de kracht van leven of dood. Als je naar de middelbare school gaat, wegen je woorden meer dan ooit. Je kunt iemand vreselijk veel pijn doen met jouw woorden. Iemand helemaal kapotmaken. Net als deze tube tandpasta, kun je je woorden nooit meer ongedaan maken als ze eenmaal uit je mond zijn gekomen. Kies je woorden daarom goed uit, Breonna.’

‘Als anderen de verkeerde woorden kiezen, zorg dan dat jij dat niet doet. Zorg dat mensen je kennen om je vriendelijkheid en mededogen. Je zult er nooit spijt van krijgen als je voor vriendelijkheid kiest.’ Amen!

Miljoen keer gedeeld

Haar berichtje staat al een jaar op internet, en is mede daarom al meer dan een miljoen keer geliked en gedeeld.

8 x dingen waar je kinderen nooit mee mag pesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Amy Gardner

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder leert haar dochter een briljante les over pesten
Sluiten