Brood: Is ‘hoe donkerder, hoe gezonder’ écht waar?

De één wil alleen nog maar speltbrood, de ander zweert bij wit en weer een ander heeft brood helemaal in de ban gedaan. Hier op de redactie weten we het soms ook niet meer. Is dat bammetje met oude kaas nou echt zo slecht? We zijn er toch allemaal groot mee geworden?

Misschien merk je het ook wel om je heen. De afgelopen jaren is er steeds meer te doen rond brood en iedereen vraagt zich af wat de feiten en wat de fabels zijn. Daarom is er nu de site broodwatzitdaarin.nl.

In de eerste aflevering gaat onze collega Liselotte van Culy.nl met al haar vragen naar een wetenschapper, een molenaar, een diëtiste en een smaakexpert. Moeten we ons schuldig voelen als we ons kleintje een witte boterham voorzetten en gaat ‘hoe bruiner, hoe gezonder’ echt op? Bekijk voor de antwoorden daarop deze eerste aflevering uit een serie van vier!

Reageer op artikel:
Brood: Is ‘hoe donkerder, hoe gezonder’ écht waar?
Sluiten