Bruid wordt weggegeven door man met het donorhart van haar vader

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Je moeder die een traantje wegpinkt, je vader die jou trots naar het altaar begeleidt… Maar wat als je vader er niet meer is? Bruid Jeni Stepien vond een bijzondere manier om haar overleden vader tóch op haar grote dag te laten zijn.

Tien jaar geleden sloeg het noodlot toe, toen Jeni’s vader Michael bij een gewapende overval door zijn hoofd werd geschoten. Er was geen hoop op herstel, en in het ziekenhuis besloot Jeni’s familie om Michaels hart te doneren. Zijn hart kwam terecht bij de doodzieke Arthur Thomas, vader van vier kinderen. En deze man, met in zich het gezonde, kloppende hart van haar vader, begeleidde de stralende Jeni onlangs naar het altaar. Een emotioneel moment voor iedereen, want op deze manier had de bruid haar vader toch een beetje bij zich.

Normaal gesproken vindt orgaandonatie strikt anoniem plaats. Maar via de organisatie waarbij Jeni’s familie de donatie regelde, is er wel contact mogelijk tussen de nabestaanden en de donorontvanger. Arthur Tomas leed aan een ernstige hartafwijking en had niet lang meer te leven, toen hij gered werd door het hart van Michael. Nadat hij van de transplantatie was hersteld, schreef hij Jeni’s familie een brief om zijn dankbaarheid te uiten. Er ontstond een warm contact tussen beide families. En toen Jeni zich verloofde en zich hardop afvroeg wie haar op haar bruiloft zou weggeven, was de keuze snel gemaakt. In de kerk pakte Jeni de pols van Arthur vast, waar zijn hartslag het beste te voelen is. Ook plaatste ze haar hand op Athurs borst, precies op de plek waar het hart van haar vader klopte. En er was niemand in de kerk die het toen droog hield.

Wat was jouw emotioneelste moment op jouw bruiloft? Vertel het ons!

Hoe bestaat het? Deze hond filmde de bruiloft van zijn baasjes!

Reageer op artikel:
Bruid wordt weggegeven door man met het donorhart van haar vader
Sluiten