Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ga jij trouwen? 5 kleine gebaren op je bruiloft die heel veel betekenen

Schreeuwde jij met al je ziel en zaligheid ‘JA’ toen je ten huwelijk werd gevraagd? Dan ben je sindsdien waarschijnlijk continu bezig geweest met het visualiseren en organiseren van jullie bruiloft. Dan moet natuurlijk ook wel álles kloppen, tot in het kleinste detail. Vergeet dan ook zeker deze kleine gebaren niet die veel betekenis hebben.

Betekenisvolle gebaren op jullie bruiloft

Ze zijn soms zo klein en onopvallend dat anderen het niet eens zien op jullie bruiloft. Dat hoeft ook niet altijd, want het kan ook een klein betekenisvol gebaar voor jullie twee zijn.

1. De ringen doorgeven op jullie bruiloft

Hier heb je wel jullie vrienden en familie bij nodig. Laat de ringen in een mooi satijnen zakje rondgaan zodat iedereen ze even vast heeft gehad om jullie geluk te wensen. Wanneer jullie ze later omkrijgen, zijn ze met ieders liefde bezegeld. Lief!

2. Iets dragen van een ouder

Ken je het principe something borrowed, something new? Veel bruiden en bruidegoms doen dit. Natuurlijk is je outfit (in de meeste gevallen) grotendeels nieuw. Toch is het mooi om iets te lenen van je (groot)ouders. Bijvoorbeeld een haarspeld of een broche. Mooi gebaar naar hen.

3. Plaats een lieve tekst op een onverwachtse plek

Want zo’n mooie riem of stropdas die je voor een behoorlijk bedrag koop (die bruiloft mag nou eenmaal wat kosten), houd je voor altijd. Laat zoiets aan de binnenkant graveren zodat het jullie voor altijd doet denken aan jullie trouwdag.

LEES OOK: 3 tekenen dat je er klaar voor bent om te trouwen

4. Geef betekenisvolle tafelnummers

Je kunt de tafelnummers bijzondere cijfers geven. Het jaar waarin jullie verkering kregen bijvoorbeeld of de dag waarop je ten huwelijk werd gevraagd. Subtiel maar een hele leuke hint.

5. Zet een glas neer voor een overleden dierbare

Wat je wel vaker ziet op bruiloften als een ouder deze helaas niet kan meemaken, is dat er een glas met zijn of haar favoriete drankje op tafel wordt gezet. Daarmee zou deze persoon zeer zeker weten op jullie bruiloft hebben geproost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme