Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 4 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

4 dingen waar je rekening mee zou moeten houden als je een bruiloft geeft op een verre locatie

Pinterest barst van de inspiratie als je gaat trouwen. De ene na de andere droomlocatie komt voorbij en als je eenmaal begint met zoeken naar buitenlandse locaties ben je natuurlijk direct overtuigd. Een bruiloft aan de Italiaanse kust zie jij wel zitten.

Maar voor het zover is, en je écht besluit in het buitenland te trouwen, is het wel belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Deze vier tips helpen je enorm veel geld te besparen als je in het buitenland gaat trouwen.

1. De decoratie

Als je je droombruiloft aan zee wilt houden heb je ongetwijfeld ook al nagedacht over de aankleding. Je kunt echt duizenden euro’s spenderen aan de aankleding van de locatie en het is goed daarover na te denken van te voren. Wat je misschien vergeet is dat je decoratie ook nog op locatie moet komen en alleen al het verzenden daarvan kost veel geld als dat in het buitenland is. In andere woorden: koop decoratie op locatie of calculeer in je budget ook de transportkosten van de hele aankleding.

2. De locatie zelf

De prijs van de locatie hangt helemaal af van waar deze is gelegen. Als je je aan een budget wil houden is het dus heel belangrijk om dit echt op tijd te regelen. Daar kun je veel geld mee besparen. In het buitenland kun je veel resorts vinden die allen kunnen regelen, van aankleding tot het regelen van make-up artists. Zolang je dit op tijd regelt bespaar je er geld mee anders kan het nog wel eens een heel duur feestje worden.

3. De tijd van het jaar

Als je op je budget wil letten is het ook belangrijk om te rekening te houden met de tijd van het jaar. Dat is namelijk van ongelooflijke invloed op de prijs. In het hoogseizoen (als het vanzelfsprekend ook mooier weer is) betaal je echt de hoofdprijs voor een locatie. Wat dat betreft kun je beter in het voor- of najaar trouwen (in Europa).

4. De gasten

En misschien wel het moeilijkste: de gastenlijst. Als je écht wil besparen is het handig om de gastenlijst zo klein mogelijk te houden maar dat is ook moeilijk. Het betekent vanzelfsprekend dat je ook mensen niét uitnodigt die je op je bruiloft in Nederland wel zou hebben uitgenodigd. Toch kun je er echt veel geld mee besparen bij een trouwerij in het buitenland. Dat wordt dus nog even goed overleggen met je partner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 dingen waar je rekening mee zou moeten houden als je een bruiloft geeft op een verre locatie
Sluiten