Janne Vogel
Janne Vogel Algemeen 13 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

8 redenen waarom bruiloften absoluut geweldig zijn

Bruiloften zijn niet voor iedereen weggelegd, maar hier op de redactie zijn we groot fan van de romantische feestjes. Een prachtige uitnodiging op de mat krijgen, weken zoeken naar de perfecte jurk en samen met vriendinnen mensen kijken. Wat wil een mens nog meer?

Even voor de duidelijkheid: we hebben het in dit artikel niet over onze eigen grote dag, maar over de bruiloften waar we te gast zijn. Genieten!

1. Je mag je eindelijk eens echt mooi aankleden

Tenzij je een of ander glamoureus leven leeft en regelmatig chique feestjes bezoekt, krijg je niet vaak de kans om je écht op te tutten. Tuurlijk voel je je sexy als je eens een paar hakken aantrekt, maar voor een bruiloft mag je echt uitpakken.

2. Je ziet ZOVEEL toffe dingen

Je hoeft niet meer op Pinterest te zoeken naar ideeën voor je eigen bruiloft, op de ceremonie van een vriend of vriendin krijg je tegenwoordig bakken inspiratie. Live schilders die de bruiloft vastleggen? Een speciale Instagram hashtag? Niks is te gek. Als je al getrouwd bent baal je big time. ‘Zullen we nog een keer, schat?’

3. Je voelt de spanning in de lucht

Voor de bruid en bruidegom is het één van de meest zenuwslopende dagen van hun leven, maar op een goede manier. De emoties zitten hóóg en dat voel je. Je weet hoe belangrijk deze dag is en ziet alle dierbaren bij elkaar komen voor dit ene speciale moment. The feels…

4. De liefde

De liefde die een pasgetrouwd stel uitstraalt is niets anders dan genieten. De bruid en bruidegom leren nog steeds over elkaar, vinden elkaar enorm aantrekkelijk, en kijken uit naar hun toekomst samen. En oja, die blik op hun gezicht als ze elkaar aan zien komen lopen…

5. Je kunt de jurk uitgebreid bekritiseren

De jurk is misschien wel het allerbelangrijkst. Iedereen wacht in spanning af waar de bruid voor heeft gekozen. Traditioneel of juist trendy, strak of met een enorm uitlopende rok? Spannend!!!

6. Kletsen met mensen die je al enorm lang niet hebt gezien

Het ligt er een beetje aan wíe er gaat trouwen als het op dit punt aankomt. In het ideale geval ben je aanwezig met al je vrienden en vriendinnen en maken jullie er samen een geweldig feestje van, maar het kan ook zijn dat je alleen wat vage bekenden ziet die je liever ontloopt.

7. Het is een van de beste plekken om mensen te kijken

Ook als je zo’n type bent dat de bruiloft enorm saai vindt en je vooral aanwezig bent voor de gratis hapjes en drankjes, kun je niet ontkennen dat een bruiloft bij uitstek een plek is om mensen te kijken. Je kunt tijdens de ceremonie al uitgebreid beginnen en na de ceremonie, als iedereen een beetje dronken is, wordt het alleen maar leuker.

8. De receptie

Zelf bruiloft-haters vermaken zich prima na het ja-woord. Eten, drinken en dansen op iemand anders kosten. Wat wil je nog meer?! Nog leuker als je kinderen bij de oppas zijn. Het is als een date night. MET TAART.

LEES OOK: 30 grappige redenen waarom het heerlijk is om getrouwd te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme