Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 2 nov 2017

Bucket fuckit lijst voor 35 plussers. 9 dingen die je moet blijven doen

Famme’s Muriel is de vijfendertig al ruim gepasseerd, maar merkte dat er een moment lijkt te komen waarop je houdbaarheid om bepaalde dingen gewoon te doen niet meer zo geaccepteerd is. Ear candy bijvoorbeeld of je eerste tattoo. Op reis zonder kinderen, om maar eens wat te noemen… Muriel is begonnen aan haar eigen 40+ bucket fuckit  lijst van dingen die ook na je veertigste echt nog kunnen. Als je het maar zelf wilt.

Ok, ik begin eerst maar even met een disclaimer, want voor je het weet krijg ik over me heen waar ik me in hemelsnaam druk over maak. ‘Eerst schrijft ze een bericht over zielige kinderen in de wereld en het volgende moment maakt ze zich druk om futiliteiten als een extra gaatje in haar oor en wil ze een bucket fuckit lijst.’ Ik hoor het mensen denken… Of is het eigenlijk een eigen stemmetje in mijn achterhoofd die vindt dat ik ‘te oud’ ben om me met uiterlijkheden bezig te houden? Ja en nee is het antwoord. Ik zou me er eigenlijk niet meer druk om moeten maken, maar hé het leven is een mechanisme van zware zaken en lichte zaken. Van blij worden als een kind als je een paar toffe sneakers in de uitverkoop scoort of je weer twintig voelen als je met de meiden op stap bent. Dat die meiden allemaal begin veertig zijn doet er niet toe.

Ik voel me momenteel het meest moeder, daarna vrouw en op de derde plek baas/ondernemer die moeilijke keuzes moet maken. Maar hoe heerlijk is het dat ik me ook regelmatig meisje voel of ten minste leeftijdloos en alles nog kan doen waar ik zin in heb. En daar komt ie. Mijn bucket fuckit lijst (het is maar hoe je ertegen aan kijkt) van dingen die ik juist wel gedaan heb na mijn 35ste of die nog op mijn lijstje staan…

Deze dingen heb ik gedaan en ‘it feels good!’:

Een extra gaatje in mijn oor

Jarenlang twijfelde ik. Zal ik wel of zal ik niet. Ik ben nu toch te oud. Ear Candy is iets voor hipsters. Totdat ik op een dag dacht ‘waarom ook niet?’ Ik had een topmeeting gehad bij een klant in Amsterdam en fietste vrolijk op mijn coole fiets door de stad. Ik appte twee van mijn hippe jonge collega’s. Anna Nooshin van NSMBL en Monique van Culy: ‘Yo babes, ik wil een gaatje bij laten prikken. Bij welke tattooshop moet ik zijn?’ Ik was al zover dat ik begreep dat je een gaatje prikken dus niet met een oorpistool bij de juwelier doet, zoals vroegah, maar bij een tattooshop. Ik dook de Haarlemmerdijk op en voordat ik het wist lag ik in de stoel bij een totaal volgetattoeeerde en doorkliefde (overal zaten gaatjes en bellen) kerel, die me feliciteerde met mijn beslissing. Op het schoolplein viel mijn gaatje op en collega Anne (midden dertig) zag goed voorbeeld en deed volgen. En masse toog de redactie richting Anna+Nina voor een setje oorbellen en sindsdien ben ik oprecht elke dag blij met mijn derde gaatje en panterbel en blaadje in mijn rechteroor.

Kaartjes voor hippe festivals en dansen maar

Het kan zijn dat je een paar gesprekken gaat voeren met de ‘jeugd’ die het heel stoer vindt dat je ook nog rondloopt op een festival als ‘Georgies Wundergarten’. Maar hé, I don’t give a fuck. Als ik maar in mijn element ben met mijn vrienden en er gedanst kan worden met een corona’tje in de ene hand en een handje omhoog voor de muziek ben ik blij.

Gekke bekken trekken en op Facebook posten, YOLO

Moeten we dan in een keer heel netjes en braaf doen en alleen nog maar picture perfect foto’s gaan sturen op Facebook en Insta? Deze foto is van dit jaar, toen we tien jaar getrouwd waren en het met de kinderen op het strand vierden. En dat ging gepaard zonder kwijltekst van ‘je bent de man van mijn dromen en ik ben nog elke dag verliefd op je, living the dream.’ Druip druip. Nee, tell en show it like it is. Het is een bumpy road met ups en downs maar heb nog heel vaak vlinders in de buik.

Selfies maken in alle soorten

No make-up selfies, sowieso dagen zonder make-up. Het is echt niet veel mooier om je op een zekere leeftijd vol te kalken. Maar ook maffe selfies en selfies waarvan ik denk ‘damnit babe, ja mag er nog zijn op je 43ste.’

Als er een (kinder) schuimparty is, er vol in springen

Een groot, groot voordeel van kinderen hebben is dat je het leven weer van dichtbij krijgt te zien door de ogen van een kind. En dat is toch een leuk leven. Deze zomer waren we op Schiermonnikoog en de Toxbar (wie kent ‘m niet als Schierliefhebber) was omgedoopt tot schuimparty. Voor de kinderen. Nou ik dacht het niet.

 

Deze dingen ga ik doen, echt:

Uit een vliegtuig springen

Ik ben al het jaren van plan en op een gegeven moment ging het ook echt gebeuren. De kans was er (op familievakantie op Texel), het aanbod (de schoonouders hadden het cadeau gedaan voor mijn veertigste) en de omstandigheden waren goed (clear sky!). En toen… was het vliegtuigje nét vol. Helaas. Ik heb nu weer een nieuwe ingang gevonden via een parachutespringende vader van het schoolplein, dus ik voel dat het gaat gebeuren. Snel!

Een nieuwe opleiding volgen

Waarom zou je je niet opnieuw uitdagen in de vorm van een serieuze opleiding. De wereld is veranderd. Niet 1, maar misschien wel 3 verschillende soorten carrières kunnen we hebben. Kwestie van je drive vinden, focus hebben en er prioriteit van maken. Nu ben ik nog met veel te leuke dingen bezig, maar in het hoofd broeden er nieuwe wegen. En daar wil ik me in gaan bekwamen.

Deze dingen staan nog op twijfel op mijn bucket fuckit lijst, maar neem ik serieus in overweging:

Een tattoo of is het tatoeage

Noem het ermee besmet worden, maar driekwart van mijn team heeft een aantal stikjaloersmakende tatoeages. Lizette schreef er al over met een knipoog, maar haar recente schelp staat prachtig. En dan Patricia, die een kleine fetisj voor Star Wars heeft dat resulteerde in een (vergeef me als ik het verkeerd heb Patries) Rebels voertuig op haar onderarm. Kick ass. Nu wil ik ook. Misschien. Nog even over nadenken dan.

Een langere reis alleen zonder man en kinderen

Dit is niet een kwestie van niet willen, maar het gewoon niet ingepland krijgen. Hoewel waar een wil is is een weg, maar dan heb ik ook een duidelijk doel nodig. Ik wil niet zomaar ergens op het strand gaan liggen een week, maar iets doen waar ik ‘rijker’ van wordt. Waar ik van leer. Ik broed er nog even op. Maar de eerste steen is gelegd. Note to self: dit artikel naar de man sturen, dan ligt het maar alvast in de week…

Wat doe jij nog, ongeacht je leeftijd? Vul mijn lijst aan en we maken er een lezers bucket fuckit lijst van….

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Bucket fuckit lijst voor 35 plussers. 9 dingen die je moet blijven doen
Sluiten