Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 12 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Baas boven budget: budget activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Elke dag naar de Efteling is misschien iets waar je kind heel blij mee is, maar je bankrekening waarschijnlijk iets minder. Toch iets leuks doen deze voorjaarsvakantie? Een dagje uit of thuis hoeft niet eens zo duur te zijn. 

Het kost je alleen wat creativiteit, maar daar heb je ons gelukkig voor. Het enige dat jij hoeft te doen is je kinderen enthousiast maken. Al moet dat niet te moeilijk zijn als ze vakantie hebben.

Indoor ballenbak

Maak je eigen indoor ballenbak in de woonkamer. Behalve dat het voor de kids al spannend genoeg is dat de hele ruimte op zijn kop staat, is een ballenbak natuurlijk altijd gegarandeerd feest. Heb je een opblaaszwembadje in de schuur? Zet deze dan op in de woonkamer als -ie past. Vul het badje met ballen en klaar ben je. Als je geen badje in de buurt hebt, zet dan alle meubels in een rondje strak naast elkaar. Span een zeil of deken op de grond en vul je ‘bak’ met ballen. Deze kun je overigens heel makkelijk goedkoop online scoren.

Heb je iets meer geld te besteden? Ga dan naar een échte indoor ballenbak of speelparadijs. De kinderen vermaken zich met andere leeftijdsgenootjes en jij kan ondertussen lekker je serie kijken en koffie drinken.

GPS speurtocht

Het is helemaal hot en happening tegenwoordig: Geocatching. Dit is een soort speurtocht waarbij je door heel Nederland op zoek kan gaan naar een daadwerkelijke schat. Deze schat kan van alles zijn, neergelegd door een andere schatzoeker die voor jou op deze plek was. Heb je de schat gevonden? Dan leg je er iets anders voor in de plaats terug. Op Geochaching Nederland vind je alle plekken en tochten die er te vinden zijn.

Kringloopwinkel

Waar je je uren kan vermaken met weinig geld? De kringloop! Geef je kinderen een klein bedrag mee dat ze o-ver-al aan mogen besteden. Een boek, speelgoed of iets leuks voor op hun kamer. Installeer jezelf tussen de boeken en laat je kinderen de hele toko ontdekken. Zijn ze uitgeraasd? Laat ze dan samen met jou een boekje lezen in de kringloop bibliotheek.

Winter picknick

Het is misschien nog te koud voor een lekkere zomerse barbecue, maar je kan ook een leuke winter picknick organiseren voor je kinderen. Neem warme chocolademelk mee in een thermoskan, maak van tevoren een lekker winters maaltje zoals pannenkoeken en trek de allerwarmste kleding aan. Nu alleen nog een kleedje, een mooi plekje ergens waar je van de natuur kan genieten en je dag (en maag) is zo gevuld!

Knutselmiddag

Een good old knutselmiddag is altijd een goed idee. Ga kijkdozen maken, slijm maken of draai een squishy in elkaar. Of wat dacht je van een indoor sneeuwballengevecht? Als je deze voorjaarsvakantie niet naar de sneeuw gaat, haal je de (nep)sneeuw gewoon zelf in huis.

The Voice of Thuis

Zijn jullie helemaal fan van de The Voice of Hollands got Talent thuis? Laat je kinderen meedoen aan een een talentenjacht, gewoon bij jullie thuis. Laat ze vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen, stel een jury samen en laat ze met elkaar liedjes uitzoeken en oefenen. Natuurlijk moeten er ook twee presentators komen en uiteraard een zelfgemaakte award die uitgereikt zal worden. Kortom: een kneitevol dag- én avondprogramma.

Kamperen in de woonkamer

Zeg je vakantie, dan zeg je kamperen. Of in ieder geval: ergens anders slapen dan je gewend bent. Dat hoort er een beetje bij. Als jullie lekker thuisblijven in de voorjaarsvakantie, kun je de woonkamer wel voor een avond en nacht omtoveren tot kampeerhemel. Inclusief tent en matrasjes. Lekker films kijken in de slaapzak of spelletjes spelen rond het kampvuur (lees: een grote lamp op de grond in een donkere kamer). O en vergeet de marsmallows niet! TIP: een sterrenhemel heb je zo gefabriceerd door een YouTube -filmpje af te spelen op je tv. Tik in ‘starry sky time lapse‘ en je komt er wel.

Kids Masterchef

Als je een beetje creatieve kids hebt die graag hun handen uit de mouwen steken, houdt dan een Kids Masterchef bij jullie thuis. Laat elk kind een eigen gerechtje uitkiezen (uit de Allerhande, een kinderkookboek of check online naar makkelijke kinderrecepten) en laat ze elkaars gerechten proeven en een cijfer geven. Sla je twee vliegen in een klap: je eet gezellig met elkaar én ze zijn weer voor een paar uur zoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Baas boven budget: budget activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie
Sluiten