Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 9 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Budget bruiloft: 5 manieren om je getuigen (of bruidsmeisjes) te vragen

Nu de grote vraag aan jou is gesteld (of je bent zelf misschien wel op je knieën gaan) is het tijd voor de andere vraag der vragen. Aan je getuigen. Hoewel je natuurlijk gewoon de vraag kan stellen tijdens een kopje koffie, kun je er ook wat aandacht aan besteden. En dat hoeft niet duur te zijn.

Wat je geeft met liefde en aandacht blijft namelijk extra hangen. Waarschijnlijk zijn jouw getuigen en/of bruidsmeisjes de belangrijkste personen in je leven (sorry hubby to be!). De eer om iemands getuige of bruidsmeisje te zijn, is enorm groot, dat is al een cadeau op zich. Maar toch kan het leuk zijn om de vraag te verpakken in een kleinigheidje. Want je kan immers pas ‘ja’ zeggen wanneer je getuigen en bruidsmeisjes dat ook doen.

Verwenpakketje

Stel zelf een goodiebag samen met alle benodigdheden voor een ‘laatste’ avond samen – zoals een maskertje en wijn – of pak survival items in – zoals een zakdoekje met en rol pepermunt – die ze op de grote dag zelf kunnen gebruiken. Het leuke hierbij is dat je het zo groot of klein kan maken als je zelf wilt. Speel met wat subtiele hints. Kies bijvoorbeeld voor een nagellak kleurtje die als naam ‘Bridal White’ heeft of bedruk een pyjama met ‘Bruidsmeisje’ op de achterkant. Deze details maken het helemaal af.

Laat ze maar raden

Als je wat drogere humor hebt, pak dan een doos tissues in of wikkel een pen in inpakpapier en zeg verder niks als je dit geeft. Laat je getuigen of bruidsmeisjes raden waarom ze dit cadeau krijgen. Maak het ze niet te moeilijk, maar geef telkens alleen hele kleine hints.

Zeg het met een sierraad

Als je iets meer wilt uitgeven aan een cadeau, kun je een mooi sierraad uitzoeken om te geven. Dit kunnen ze op de grote dag mooi dragen. Denk hierbij aan een armbandje met een ringetje eraan of een ander symbool dat staat voor jullie vriendschap of de aankomende bruiloft. Schrijf hierbij een mooi kaartje en geef dit cadeau tijdens een dinertje.

Waar is dat feestje?

Nou, dat feestje zit verpakt in een doos! Een mooier gebaar kan bijna niet: het feest is niet compleet zonder jouw getuigen en/of bruidsmeisjes. En hoe kun je dat beter zeggen dan met een ballon? Schrijf op een papiertje de vraag of ze willen getuigen/bruidsmeisje willen zijn, stop dit in een ballon en blaas deze op. Stop de ballon vervolgens in een passende doos en stuur deze op. Of breng deze hoogstpersoonlijk zelf langs.

Organiseer een high tea

Op een volle maag kun je goede beslissingen nemen. En getuige of bruidsmeisje zijn is niet zomaar een vraag die je stelt. Organiseer een high tea of high wine en schrijf je vraag op cupcakes of maak je eigen label voor om de wijnfles. Zet nietsvermoedend de cupcakes op tafel of vraag of je vriend(in) even wil checken uit welke land de wijn komt en succes is gegarandeerd. Wat betreft: kunnen jullie gelijk proosten op het – hopelijk – positieve antwoord!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Budget bruiloft: 5 manieren om je getuigen (of bruidsmeisjes) te vragen
Sluiten