Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 6 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Tropisch warm buiten? Vergeet dan niet aan deze 4 dingen te denken voor je kindje

Is het eigenlijk ooit te warm om met je kids naar buiten te gaan? Niet snel, maar er zijn sowieso een aantal essentiële dingen waar je als ouder op moet letten. Hoewel deze ook belangrijk zijn op de doorsnee lentedag, zijn ze dat op tropische dagen al helemaal.

Naar buiten met kinderen

Kinderen zijn dol op buiten zijn, het is gelukkig ook hartstikke goed voor ze. De afgelopen zomers kregen we alleen vrijwel altijd wel een keer te maken met een tropische week (of twee). Hoe doen we dat op deze dagen?

Het liefst verschans je jezelf achter de ventilator binnen, maar je kids willen ongetwijfeld naar buiten. Waterpret maken, ijsjes eten en rondrennen. Goed natuurlijk maar op deze warme dagen zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten.

1. Zonnebescherming

Belangrijk! Bescherm altijd je kindje tegen de zon. Ook als het niet super warm is buiten. Gelukkig zijn we ons er steeds beter van bewust wat de zon allemaal met onze huid kan doen. Benieuwd welke zonnebrandcrèmes onze favoriet zijn voor kids? Die vind je hier.

2. Hydratatie

Goed hydrateren is natuurlijk ook belangrijk. Zorg er daarom altijd voor dat je op (warme) dagen drinken meeneemt als jullie op pad gaan. Liefst leg je nog een fles water in de vriezer zodat alle drankjes lekker koud blijven.

Ook kan het zo zijn dat je baby meer om borstvoeding vraagt dan gebruikelijk. Logisch, want ook zij moeten gehydrateerd blijven.

3. Niet te warm gekleed

Vooral baby’s kunnen hun eigen temperatuur nog niet goed reguleren. Zorg er dan ook voor dat je je kindje niet te warm kleedt zodat het ook niet te warm kan worden. Zeker op tropische dagen voldoet een rompertje zonder mouwen van een dunne stof goed. Zorg er ook voor dat je baby niet in de zon ligt en creëer voldoende schaduw boven de wagen of het speelkleed. Ook voor wat oudere kindjes geldt, niet te veel in de zon.

4. Vermijd de warmste uren buiten

Hoewel je kids graag buiten zijn, is het slim om de warmste uren van de dag buiten te vermijden. Speel op die momenten lekker binnen, opper een slaapje voor de jongste kids en wacht tot het heetst van de dag weer voorbij is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tropisch warm buiten? Vergeet dan niet aan deze 4 dingen te denken voor je kindje
Sluiten