Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Leraar zegt: kom niet naar school en ga in de sneeuw spelen met je kinderen

Wie koestert er niet warme herinneringen aan sneeuwpoppen bouwen, sneeuwbalgevechten en daarna opwarmen met warme chocolademelk en een toef slagroom? Omdat Groot-Brittanië omgetoverd is tot een sprookjesachtig sneeuwlandschap, doet een leraar een dringende oproep aan ouders: ga mooie winterherinneringen maken met je kinderen. 

Dringende mail

De Reigate Grammar School in het Britse Surrey is ondanks de barre winteromstandigheden gewoon geopend. Toch stuurde leraar en schooldirecteur Shaun Fenton een dringende mail naar de ouders.

‘Ik weet dat het voor sommige gezinnen en families niet mogelijk is vanwege werkverplichtingen, maar voor anderen zou het goed zijn om te genieten van sneeuwpoppen bouwen en sleetje rijden. Als ik terugkijk op mijn jeugd zijn daar een aantal van mijn mooiste jeugdherinneringen gevormd. Herinneringen die me langer bijblijven dan welke les dan ook ik heb geleerd op school’, schrijft hij.

Herinneringen maken

Goed onderwijs gaat zoveel verder dan wat je leert in het leslokaal. Die kindertijd is voorbij voor je het weet en we moeten allemaal deze kans grijpen om mooie herinneringen te maken. Je jeugd gaat voorbij in een oogwenk en er zijn te weinig dagen waarop we in de sneeuw kunnen spelen. Het beste onderwijs is dat wat beklijft wanneer je alles vergeet wat je hebt geleerd.’

De leraar belooft dat kinderen die zich niet melden op school niet als absent worden aangemerkt. Held!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme