Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 27 december 2015

Buitenkansje! Zo boek je twee vliegvakanties voor de prijs van één

Vraag: heb je liever één of twee vakantiebestemmingen? Antwoord: dat laatste natuurlijk. De reden om bij je volgende trip eens een blik te werpen op het vakje ‘stopover’. Een buitenkans die we nog te vaak over het hoofd zien. Zonde, want de bestemmingen zijn om je vingers bij af te likken.

Met een stopover (combinatieticket) bedoelen we dus iets meer dan drie uur wachten op een vliegveld, tot soms zelfs meerdere dagen of een aantal weken. Voor hetzelfde geld krijg je dus twee vakanties in één. Bij sommige vliegmaatschappijen moet je hier extra voor betalen, maar de meeste luchtvaartmaatschappijen bieden het gratis aan (hoewel bij sommigen moet je een klein percentage ‘airport taxes’ betalen) en hebben in hun boekingsformulier tegenwoordig de opties ‘stopover’, ‘meerdere bestemmingen’ of ‘multy city’. Zo kun je met een klik op de knop naast je eindbestemming een tweede bestemming opgeven. En die zijn niet mis, getuige het rijtje hieronder. Want ja, als je dan toch op weg bent naar Down Under.

Hoe vind je ze?

Het is heel simpel: experimenteren en online speuren. Kies twee bestemmingen uit en gooi deze in travel zoekmachines als Expedia, Hipmunk, Kayak or Orbitz. Soms kun je ook handig gebruik maken van airline miles of andere scherpe aanbiedingen. En boek de tickets bij voorkeur bij één en dezelfde luchtvaartmaatschappij.

[STAP stap=”1″]

IJsland

Tripje naar Canada of Noord-Amerika geboekt? Een tussenstop op IJsland (#MyStopover) is dan niet heel gek. Vanuit Amsterdam kun je via deze prachtige eilandstaat doorvliegen naar 26 verschillende bestemmingen in de USA. De luchtvaartmaatschappij Icelandair biedt namelijk een stopover van maximaal 7 dagen aan, zonder extra toeslag op het vliegticket. Je betaalt €349,- voor een pakketreis inclusief vlucht, 3 overnachtingen en ontbijt.

[STAP stap=”2″]

Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië is net als Hong Kong een ideaal opstapje voor een reis door de rest van Zuidoost-Azië. Vaak zelfs verplicht. De verleiding om op het vliegveld te blijven is zeer groot, dankzij het gratis internet (lekker belangrijk), vele speelplekken voor de kids en een gigantisch nagebouwd regenwoud waar je even een frisse neus kunt halen. Maar Malaysia Airlines biedt ook vaak een stopover van drie of vier dagen.

[STAP stap=”3″]

Miami

Áls je dan een stopover moet maken in Amerika (vaak op doorvlucht naar de Caribbean, Suriname of Zuid-Amerika) en je je bikini al hebt ingepakt, tja, waarom dan niet in één van de coolste wereldsteden die toch al op je bucket list stond en als de wiedeweerga afgestreept dient te worden. Is het niet dankzij Will Smith’s Welcome to Miami, dan is het wel vanwege het fijne visuele plaatje van wevende palmbomen, ellenlange stranden, mooie mensen, rollerskaten over Ocean Drive boulevard en roze neonlicht. Dit moet je eens meemaken.

[STAP stap=”4″]

Singapore

Deze miljoenenstad aan de voet van Maleisië wordt vaak gekozen als stopover om daarna verder Azië in te trekken, bijvoorbeeld Indonesië of Thailand, of door te reizen naar onze mates in Australië. Let op: duurt je overstap langer dan vijf uur? Dan krijg je een gratis stadstour. Singapore Airlines heeft zelfs een speciaal stopover holiday programma inclusief het hotelverblijf en transfers.

[STAP stap=”5″]

Dubai

Hij was te verwachten hè. Een van de meest bekende stopover-bestemmingen wanneer je richting Afrika, Azië of Australië vertrekt. Grote kans dat je hier al eens een paar uur of een dag hebt doorgebracht voordat je verder kon vliegen naar je eindbestemming. Fijn: Bij een stopover in Dubai met Emirates krijg je korting op hotels en excursies.

[STAP stap=”6″]

Fiji-eilanden

Wie wil niet een paar dagen doorbrengen in dit tropisch paradijs? Naast dat het godganse mooi is hier, vlieg je met Air New Zealand ook in een hop en een sprong door naar -jawel- Nieuw-Zeeland. Ook fijn: een paar dagen hier vertoeven -we bedoelen, bijkomen- maakt dat je geen giga jetlag meer hoeft te verwerken Down Under. Dubbel zo goed nieuws, toch?

[STAP stap=”7″]

Hong Kong

Misschien nooit aan gedacht als optie, maar wie Dubai inmiddels wel gezien heeft of helemaal niet hoeft te zien, dan is dit een goede tweede optie. Hong Kong groeit, naast Singapore, dan ook hard als stopover-bestemming. Tip: De Airport Express trein brengt je binnen 30 minuten naar hartje centrum, waar zelfs een paar uurtjes rondstruinen al zeer inspirerend is.

[STAP stap=”8″]

Istanbul

Wellicht staat Turkije wegens veiligsheidsredenen momenteel even niet heel dringend bovenaan je lijstje, maar Turkish Airlines biedt vele stopovers in deze vibrerende stad die een van de populairste stopover-bestemmingen dreigt te geworden. Ben je wegens een gewijzigd vliegschema genoodzaakt minstens tien uur (economy class) of zeven of meer uur (business class) in Istanbul te wachten op je aansluitende vlucht, dan krijg je twee gratis nachten in een hotel aangeboden en een stadstour.

Famme Helpt: hoe kom ik wél tot rust tijdens de vakantie?>

[STAP stap=”9″]

Helsinki

Een bestemming die waarschijnlijk totaal niet in je is opgekomen toen je je koffer aan het inpakken was voor Bali, maar de hoofdstad van Finland is een van de mooiste stopovers tussen Europa en Azië. Via Finnair kun je via de functie ‘multiple destination’ je voorkeur voor de route aangeven.

[STAP stap=”10″]

New York

Hè vervelend, toevallig stond deze stad sowieso al op ons favorietenlijstje. En met Frank Sinatra op de achtergrond deze kerstdagen klopt ons hart nog een stukje harder bij deze optie. Het is niet gek om onderweg naar Mexico of Zuid-Amerika een klein uitstapje te maken in New York City.

Heb je liever een stopover of een directe vlucht? Praat mee op Facebook.

Ja, écht! Hier is reizen goed voor…>

Reageer op artikel:
Buitenkansje! Zo boek je twee vliegvakanties voor de prijs van één
Sluiten