Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Algemeen 19 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

De 6 leukste buitenspelletjes voor kinderen

Naast het feit dat buitenspelen de creativiteit stimuleert en gezond is voor je kind, is het ook nog eens super leuk. We hebben de leukste buitenspelletjes voor je op een rij gezet, succes gegarandeerd.

Door regelmatig buiten te spelen zitten kinderen beter in hun vel zitten en slapen ook beter. Daarnaast kan er buiten veel ontdekt en geleerd worden. Met deze buitenspelletjes is buiten spelen altijd leuk!

1. Flessenvoetbal

Een voetbal en plastic flessen is alles wat je nodig hebt voor dit spel. Vul de flessen voor de helft met water. Het spel zelf is ook heel simpel: probeer met een voetbal de fles van je tegenstander om te schoppen. Je bent af als de fles met water leeg is.

2. Lummelen

Voor dit spel zijn minstens 3 spelers nodig. Eén speler moet in het midden staan, dit is de “lummel”. De lummel moet proberen de bal te pakken te krijgen als de andere spelers de bal over gooien. Als de lummel de bal heeft gepakt, dan is degene die de bal als laatste heeft aangeraakt de nieuwe lummel.

3. Zoek het alfabet

Sorteerspelletjes zijn de meeste kinderen gek op. Gebruik lettervormen (bijvoorbeeld magneetletters) en leg ze naast elkaar. Je kunt natuurlijk ook papieren gebruiken waar je elke letter opschrijft. Laat nu de kinderen spullen zoeken in bijvoorbeeld de tuin en zet alles bij de letter waar het item mee begint, bijvoorbeeld zand bij de Z en wasknijper bij W.
Voor de echte kleintjes waar de letters nog te moeilijk zijn, zou je ook een variant kunnen doen op kleur. Dus een geel zandbakvormpje bij een gele letter (of geel papier).

LEES OOK: Waarom met je kind spelen belangrijk is (ook als je er echt geen zin in hebt)

4. Stop, rood licht!

Met ongeveer vier kinderen is dit spel leuk. Iemand wordt de politieman, dit kind gaat met zijn rug naar het groepje kinderen staan. Als hij ‘groen licht’ roept, mogen alle kinderen lopen en bij ‘rood licht’ draait hij zich heel snel om. Als dan nog iemand beweegt, is diegene af.

5. Ongelukstikkertje

Voor dit spel geldt: hoe meer kinderen, hoe meer vreugd. Iemand is de tikker. Als hij iemand tikt, moet die zijn hand op de plaats houden waar de tikker hem aantikte. Vervolgens moet de getikte proberen om weer iemand anders te tikken.

6. Bekertje water halen

Maak een parcours met stoepkrijt of zet hier en daar een pion neer. Elk kind heeft een beker met gevuld water. De kinderen moeten een rondje om de pion heen lopen of het parcours afleggen. Wie het meest volle bekertje terugkomt heeft gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme