Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 5 februari 2014

Butchers & Bicycles: de gedroomde bakfiets

Elke bakfietsbezittende ouder is door fases heen gegaan. ‘Nee hoor, ik niet!’ en ‘Nou vooruit, we testen er eens een’ tot ‘Echt, je moet het ook proberen, alles gaat erin. Kinderen, hond, AH boodschappen’ afsluitend met ‘Als je aan m’n bakfiets komt kom je aan mij.’

Bij het zien van de Mk1 van het Deense Butchers&Bicycles krijgen we spontaan acute koopneigingen. De mastercard ligt bij wijze van spreken al klaar. Deze bakfiets overtreft namelijk alle anderen en combineert het beste van de rest. Een übercool design, ruimte voor kinderen en boodschappen, maar zonder een modderfiguur te slaan als je met een leeg exemplaar rondfietst. Snel en wendbaar. Jammer dat de bakfietsrace van tijdschrift Viva Mama niet meer bestaat. Dan zouden we zeker winnen.

Baardmans-papa

De Deense ontwerpers leggen uit dat met name het plezier in het fietsen met een bakfiets de reden was om de Mk1 op de markt te brengen. Bijgaand filmpje (van een hippe baardmans-papa, denken we er zelf bij) laat zien wat ze bedoelen.

Verkrijgbaar in zwart en wit en met diverse accessoires. Prijzen vanaf: 3.395 euro voor de Mk1, wil je een e-motor erbij dan betaal je 4.995 euro

Het is nog niet duidelijk of hij via een dealer verkocht wordt in Nederland, maar goed dan kunnen we alvast sparen tot dat wel zo is.

Reageer op artikel:
Butchers & Bicycles: de gedroomde bakfiets
Sluiten