Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Lekker voor de kids! #10 Citroen-yoghurtcake met frambozen

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een heerlijk recept van Culy: cake met yoghurt, citroen en frambozen. Yum!

Hoewel we deze week geen recept delen waarbij je moeiteloos spinazie bij je groentariër naar binnen werkt, is dit er wel een om te onthouden. Ben je nog op zoek naar een recept voor het kerstdiner? Dan heb je aan dit dessert een hele goede, ook voor de kids.

Cake met citroen, yoghurt en frambozen

Een cake maken doe je misschien wel vaker met de kids, maar deze citroen-yughurtcake met frambozen is wel extra speciaal voor kerst. Als je daar maar vanaf kunt blijven…

cake met frambozen, citroen en yoghurt
Bron: Culy

De ingrediënten

Voor de cake:

  • 150 gram bloem + een beetje extra
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 200 gram suiker
  • De rasp van 1 citroen
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 doosje frambozen
  • 120 ml milde olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • Boter om in te vetten
  • Voor het glazuur:

  • 75 gram poedersuiker
  • 20 ml vers citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 1 doosje frambozen
  • Handje amandelschaafsel
  • De bereiding van de cake

    Begin met het voorverwarmen van de over op 170 graden. Pak een grote kom en voeg daar de yoghurt, het vanille extract, olijfolie en geklutste eieren aan toe. Mix dit geheel door elkaar.

    Pak een andere kom en meng daar het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar. Voeg hier de inhoud van de eerste kom (met de yoghurt) aan toe en roer het geheel door elkaar. Roer met een spatel de frambozen en citroenrasp voorzichtig door het cakebeslag.

    Vet een cakeblik in en giet het bovenstaande mengsel erin. Bak de cake 50 minuten in de oven op 170 graden. Prik met een vork of satéprikker in de cake om te checken of hij gaar is van binnen. Als de cake nog nat is kun je ‘m gerust wat langer in de oven laten staan maar houd dit wel goed in de gaten.

    Bak het amandelschaafsel in de koekenpan (zonder olie) tot het goudbruin kleurt. Laat dit even afkoelen op een bordje. Maak ondertussen glazuur: poedersuiker mengen met citroensap.

    Als de cake klaar is, laat je hem eerst goed afkoelen. Als dat is gelukt kun je de cake op een mooie schaal leggen en giet je het glazuur erover heen. Top af met het andere doosje frambozen, de citroenrasp en het gebakken amandelschaafsel. Voilà, een perfect dessert voor de hele familie.

    Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

    Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme