Je blijft calorieën verbranden als je dit ‘s morgens drinkt (nee, geen koffie!)

Heb jij ‘s morgens een shot koffie nodig om de dag goed te kunnen beginnen? Je bent zeker niet de enige. Maar om slanker te worden zal het je niet helpen. Calorieën verbranden doe je namelijk met dit lekkere goedje.

Groot pluspunt

Waar we het over hebben. Een lekker kopje (of twee of drie) zwarte thee. English Breakfast om precies te zijn. Wat maakt English breakfast tea (een combinatie van verschillende zwarte theesoorten) nou zo’n slimme zet? Allereerst geeft deze thee jou een broodnodige caffeïnestoot om je dag goed te beginnen. Maar er is nog een pluspunt. Volgens onderzoekers van de University of California kan deze zwarte thee namelijk bijdragen aan gewichtsverlies.

Stofwisseling en calorieën verbranden

De onderzoekers verdeelden muizen in vier groepjes, die op verschillende diëten werden gezet: weinig vet en veel suiker, veel vet en veel suiker, veel vet en veel suiker plus groene thee extract, en veel vet en veel suiker plus zwarte the extract. De muizen werden vier weken lang gevolgd. Conclusie: de muizen die respectievelijk groene of zwarte thee kregen, vielen net zo veel af als de muizen met het vetarme dieet. Maar de muizen die het zwarte thee extract kregen, vertoonden een toename van de bacterie Pseudobutyrivibrio in hun lijf. En laat deze bacterie nou je juist stofwisseling een goeie boost geven.

Goede reden

Susanne Henning, hoofdonderzoeker en professor aan UCLA, zegt hierover: ‘Onze nieuwe bevindingen lijken erop te wijzen dat zwarte thee dankzij een microbacterie in het darmkanaal kan bijdragen aan een goede gezondheid en gewichtsverlies. Voor liefhebbers van zwarte thee dus goede reden om dit te blijven drinken.’ Een kleine kanttekening voordat je het met liters tegelijk achterover gaat slaan: het onderzoek is dus alleen nog maar op muizen uitgevoerd, het effect op mensen is dus nog onbekend. Maar je kunt natuurlijk je eigen proefpersoon zijn…

Bron: Reader’s Digest

Een beetje voorkennis kan wonderen doen: dit zijn de beste en de slechtste dagen om met een dieet te beginnen

Reageer op artikel:
Je blijft calorieën verbranden als je dit ‘s morgens drinkt (nee, geen koffie!)
Sluiten