Moeder waarschuwt voor camera’s in de babykamer en gaat viral

Je koopt een cameraatje om de meest dierbare en kwetsbare persoon in je leven te beschermen, maar juist babyfoons met camera’s zijn lang niet altijd veilig. Moeder Jamie Summitt waarschuwt het internet nadat een onbekende haar apparaatje hackte en wekenlang in de babykamer gluurde.

Hoe meer nieuwe opties de moderne babyfoon krijgt, hoe kwetsbaarder hij wordt als het op beveiliging aankomt.

Camera’s in de babykamer

‘Online bestelden we een babyfoon met videofunctie die je kunt gebruiken met WiFi. Hierdoor kun je de video’s van je baby via een app op je telefoon bekijken. De camera kan 360 graden draaien en bewogen worden via een app. Je sleept simpelweg je vinger lang het scherm van je telefoon om de camera te draaien’, schreef Jamie in haar viral Facebookpost.

Beweging

Ze legt uit dat zowel haar man als schoonzus toegang hadden tot de app, dus dat het niet gek was als ze de camera eens zag bewegen als ze zelf niets deed. Pas toen de camera begon te bewegen toen ze met zijn drieën in de woonkamer zaten, begon er iets te dagen. ‘Ik keek op de app en zag mijn zoontje Noah slapen in de wieg in onze slaapkamer. Ik zat in de kamer met de enige twee mensen die toegang hadden tot de app (of nouja, dat dacht ik toen). Opeens zag ik in mijn ooghoek dat de camera bewoog, in de richting van ons bed. Precies naar het plekje waar ik mijn zoon iedere dag borstvoeding geef. Toen de persoon realiseerde dat ik niet op het bed zat, draaide hij terug naar Noah in zijn wiegje.’

Geschrokken

Jamie en haar man schakelden de babyfoon gelijk uit en belden de politie, maar kwamen er al snel achter dat ze uit de app waren gegooid. Waarschijnlijk door de persoon die al wekenlang had zitten gluren.

‘Ik voelde me zo vreselijk. Deze persoon had me dag in dag uit bekeken tijdens de meest persoonlijke en intieme momenten met mijn zoontje. Het is mijn taak om mijn zoon te beschermen en daar heb ik ontzettend in gefaald.’

Lees de hele post van Jamie hieronder. Het bericht werd bijna drieduizend keer gedeeld.

Hacken

Een heel creepy verhaal, maar het hacken van babyfoons komt veel vaker voor dan men denkt. In veel gevallen werken de babyfoons met standaard inloggegevens, die voor hackers met een beetje ervaring makkelijk te kraken zijn. De beveiligingslekken worden aangekaart, maar sommige babyfoons met videofunctie zijn nog steeds niet helemaal veilig.

LEES OOK: De iPad veilig maken voor je kind (klusje van een paar minuten, groots effect)

Mother.ly

Reageer op artikel:
Moeder waarschuwt voor camera’s in de babykamer en gaat viral
Sluiten